10 hatékony SEO stratégia

10 hatékony SEO stratégia, amit minden vállalkozónak érdemes alkalmaznia – 1. rész

A SEO a digitális korszakban rendkívül fontos, mondhatni alapvető szinte minden vállalkozás életében, aki az interneten is szeretné megszólítani célközönségét. Már pedig ez ma már elkerülhetetlen. Ha valóban sok megrendelést, érdeklődőt, illetve visszatérő vásárlókat szeretnénk, akkor pedig úgymond kötelező. Na, de hogyan kezdjünk neki mindennek? Mi az az öt alapvető SEO technika, amikkel garantáltan felkeltjük leendő vásárlóink érdeklődését?

Gyors weboldal

Sokan nagy reményekkel és elhatározottsággal vetik bele magukat saját weboldaluk elkészítésébe. Ez nem is probléma, hiszen ma már számtalan olyan szolgáltató kínál lehetőséget erre, amik segítségével szinte gyerekjáték professzionális megjelenésű weblapokat létrehozni. Viszont amikor a képek feltöltésére kerül a sor, akkor sokan gyakran az eredeti, óriási felbontású változatukban töltik fel azokat az oldalra – amelyek így nem web optimalizáltak. A túl nagy felbontású fotók és grafikai elemek viszont jelentősen lassítják a weboldal betöltését. A lassú weblapot viszont nem szeretik a vásárlók, főleg ha csak pár percnyi idejük akad ránézni az oldalra. Rengeteg vevőt riaszthatunk el egy lassú oldallal. Mi a megoldás tehát? Tartsuk a feltöltendő grafikai elemek méretét lehetőleg 1Mb alatt, de semmiképp se lépjük túl a 2Mb-ot. Ezt átméretezéssel és felbontásváltoztatással tudjuk elérni. Ezen kívül kerüljük a plusz bővítményeket. Például ne tegyünk zenét és különféle ugráló GIF-eket a háttérbe – ezek egyébként is kimentek a divatból. Ha elvégeztük a változtatásokat, akkor pedig mobilon és gépen is egyaránt nézzük meg a betöltés sebességét. Majd pedig ezeket mérjük le valamilyen sebességmérő weboldal segítségével.

Weblap optimalizálás

A weblap optimalizálása természetesen nem áll meg az oldal gyorsításánál. Az ideális tartalom megfelelő kulcsszavakkal és persze kreatív, informatív meta leírásokkal szintén kiemelten fontos. A weblap legyen jól olvasható és valóban közérthető, hogy már első ránézésre rájöjjenek a látogatóink miről is szól a szolgáltatásunk. Ezen kívül minden olyan információt tüntessünk fel, amire a célcsoportunk kíváncsi lehet.

Weboldal felhasználóbaráttá tétele

A felhasználóbarát weboldal két fontos alapkőre épül. Az egyik a célcsoportunk ismerete, a másik pedig a könnyed és közérthető használhatósága a weblapnak. Mit jelent ez pontosan? Az információk közérthetően megadottak, de nem túlzóan hosszúak és fárasztóak – pont olyanok, amiket mobilról is könnyedén el lehet olvasni, hiszen a legtöbben ma már erről böngésznek. A képek és a fotók letisztultak, a dizájn egységes és harmonikus, nem zavaró. A menürendszer szintén könnyen használható és áttekinthető, vagyis minden a felhasználó „kezére áll”. A jó weboldal tehát könnyedén, egyszerűen használható mobilon és számítógépen is egyaránt. Nincsenek felesleges kattintgatások, és minden azonnal megtalálható.

Tartalommarketing

Éljünk a blogolás adta lehetőségekkel. Ha rendszeresen frissülő tartalmakat osztunk meg a weblapon és onnan a közösségi oldalainkon, akkor ezt nem csak a leendő vásárlók, de a Google is előszeretettel díjazza. A Google ugyanis szereti a tartalmas, témába vágó szövegeket és a gyakran látogatott weblapokat. Ráadásul minél aktívabbak vagyunk, annál jobb besorolást kaphatunk a Google keresőjében – azaz hamarabb megtalálnak minket.

Hatékony linképítés

A linképítés talán a legkevésbé ismert tevékenység a vállalkozások körében, pedig az egyik leghatékonyabb marketingeszközről van szó. A linképítés azt jelenti, hogy cikkeket írunk – vagy íratunk – amelyekben a saját oldalunkra vagy a termékeinkre mutató linkeket rejtünk el különféle fontos kulcsszavak alá. Ezeket a cikkeket aztán különféle weblapokon és blogokon helyeztethetjük el, viszont a legjobb eleve olyan blogcikkeket írunk/íratnunk, hogy fizetés nélkül is ránk hivatkozzanak. Így az egyes tartalomgyártók forrásmegjelöléseinél is szerepelhet majd weboldalunk. Sok linképítő, cikket befogadó oldal barterre is nyitott. Ez azt jelenti, hogy egymásra hivatkozva tudjuk termékeinket népszerűsíteni.

ÉRDEKLŐDÉS
Ha tetszett, kérlek oszd meg barátaiddal!