A Google Chrome rendelkezik Erőfölénnyel rendelkezik Mint a világ kedvenc asztali böngészője, közel 60% -os piaci részesedéssel és emelkedéssel.

A Google hatalmas digitális hardver és szoftvercsomagjának központi szerepe a növekedésnek köszönhető, de a felhasználók is szeretik a böngésző testreszabhatóságát.

Igazság szerint testreszabható lehet. A több tízezer kiterjesztés elérhető, és megtalálni azokat a néhányat, amelyek mindennap segítenek Önnek, mindent elengedő törekvés. Egy boltban mindent megtalál Nicholas Page (Egy olyan kiterjesztés, amelyik Nicholas Cage-témájú oldalakat fordít) különböző jövedelemadó-számológépekre.

Valahol a két szélsőség között több száz SEO-témájú kiterjesztés létezik, mások sokkal hasznosabbak, mint mások.

Van egy kis tanulási görbe egyes SEO Chrome-bővítmények használatához, de ha egyszer szokássá válnak, hosszabb távon sok időt takarítanak meg.

Ezért ebben a listában leírtuk ezt a 15 bővítményre, amelyek egyszerűen hatékonyabbá teszik Önt a SEO legfontosabb területein.

Chrome-bővítmények egy gyors webhely-ellenőrzéshez

SimilarWeb

A SimilarWeb kiterjesztés remek hely egy gyors webhelyelemzéssel. Tökéletesebb képet nyújt a weboldalról a SEO-en túl, figyelembe véve az összes forgalmi forrást. A kiterjesztés ezt elemzi az internetszolgáltatók ezreinek, a SimilarWeb saját webrobotjainak és ügyfeleik adatainak kattintási adatainak elemzésével.

E számítások eredményeképpen ésszerűen megbízható statisztikákat kaphat a márka közönségének demográfiáiról, arról, hogy mennyit költenek a fizetős médiára, és honnan származnak a forgalom.

Mindezek a tényezők természetesen befolyásolják a SEO-t, így értékes betekintést nyújt a márka digitális jelenlétének elemzésekor. A Chrome bõvítmény ingyenes, de egy fizetett fiók hozzáférést biztosít egy teljesebb adatkészlethez.

MozBar

Igazából nem rendelkezünk SEO Chrome-bővítmények listájával anélkül, hogy a MozBar-t is bevennénk. Mint egy all-in-one eszköz a gyors SEO webhely áttekintéshez, a MozBar még mindig a legjobb a piacon. Miután a felhasználó be van jelentkezve a Moz közösségfiókjába (szabadon regisztrálhat, azok számára, akik még nem nyitották meg a számlát), a MozBar a weboldalakra és a keresőmotor eredményoldalára hatást gyakorol.

Tartalmaz egy kiterjedt elemzéseket tartalmazó listát, amely magában foglalja a technikai SEO-t, a helyszíni tartalmakat, a közösségi média-elkötelezettséget és a linkek . A MozBar azonban a webhelyeket lassabban töltheti be, így a legjobb, ha csak a weboldal SEO-mutatóinak értékeléséhez van szüksége.

Impactana

Az Impactana egy olyan tartalommarketing eszköztár, amely a szociális médiaelemzést kínálja, ami a Twitteren, a Facebookon, a Linkedin és munkatársai oldalainak megosztását mutatja.

Ahol eltér a versenytől, saját tulajdonú mérőszámok alkalmazásával számolja ki az egyes tartalmak “Impact” és “Buzz” értékét. Ezek a mutatók magukban foglalják a felhasználói beavatkozási jeleket, nemcsak azért, hogy értékeljék-e a tartalmat, hanem arról is, hogy az emberek kölcsönösen kapcsolódtak-e hozzá. Így nagyszerű kiindulópontot jelent a versenytársak tartalmi marketingkampányai hatékonyságának elemzésekor.

Felhasználói ügynök kapcsoló

Ebben a mobil-első életkorban meg kell győződnünk arról, hogy optimalizáljuk a különféle képernyőméreteket és eszköztípusokat. Ez elég nehéz csak egy asztalhoz kézzel, hacsak nincs letöltött felhasználói ügynök-váltó.

Ez a bővítmény lehetővé teszi a weboldalak megtekintését, mivel azok számos eszközön és operációs rendszeren jelenhetnek meg. Ez egy lényeges kiterjesztés a fejlesztők számára, de nagyon hasznos mindazoknak, akik SEO elemzést végeznek.

kaparó

Gyakran előfordulhat, hogy elemekből számos elemet vagy weboldalt húzunk nagy elemzés céljából. Van néhány különböző módja ennek, például a használatának ImportXML Kódot, hogy strukturált adatokat húzzon meg a webhelyekről a Google Táblázatokba vagy az Excelbe.

A lehúzó Chrome kiterjesztése felgyorsítja ezt a folyamatot, az XPath lekérdezési nyelv használatával HTML-elemek exportálását az oldalról, valamint a webhelyen található hasonló adatok.

Elég egy kicsit megszokni, de van egy praktikus Lépésről-lépésre útmutató itt . Miután megszokta a Scraper működését, sok időt takarít meg bármely technikai SEO audit során.

META SEO Inspector

Ha szeretnénk megérteni, hogy egy keresőmotor hogyan térképezi fel és indexálja webhelyeinket (és feltételezhetően mindannyian teszünk), meg kell szereznünk a metaadatokat. META SEO Inspector Túlmutat a metaadatok szűk, SEO-alapú definícióján, mint a HTML forráskódban meghatározott “meta” címkék.

A kiterjesztés megkönnyíti az XFN címkék, a kanonikus címkék és a különböző mikroformátumok elemzését is. Az is rendszeres időközönként frissül, hogy a Google legjobb gyakorlatra vonatkozó irányelveinek módosítása vagy kiegészítése mellett maradjon.

Tagasszisztens

Ez a Chrome-bővítmény a Google-tól nem a listán szereplő legelbűvölőbb eszköz, de az egyik leghasznosabb. A Tag Assistant hibakeresőként működik, és ellenőrzi a Google elemek – például a Google Analytics és a remarketing – használatát.

A feljegyzések rögzítésének képessége és a nyomkövetési címkék végrehajtásának elemzése a felhasználói utazásokon keresztül talán a Tag Assistant fő USP-je. Ez a bővítést sokféle gyakori felhasználási lehetőséget biztosítja, az alkalmi helyszíni ellenőrzéseken túl, annak ellenőrzésére, hogy a címkéket helyesen hajtják-e végre vagy sem.

Oldal betöltési ideje

Ahogy megbeszéltük Egy közelmúltban cikk , A sebesség a legfontosabb, mivel a Google továbbra is előkészíti mobil első indexét.

Az oldal betöltési ideje segít a SEO-nek szem előtt tartani ezt az alapvető rangsorolási tényezőt, anélkül, hogy az a többi Chrome-bővítményhez hasonlóan zavaró lenne. Minden alkalommal, amikor egy oldal betöltődik, kiemeli, hogy mennyi időt vesz igénybe másodpercek alatt.

A felhasználók ezután a bővítmény ikonjára kattintva megtekinthetik az oldal tartalmának betöltéséhez szükséges elemek lebontását. A lapsebességre való gyors betekintés érdekében tökéletes kiindulási pontot nyújt.

Chrome-kiterjesztések a helyszíni tartalomelemzéshez

Oldalelemzés

A listán szereplő bejegyzések közül sokan a versenytársak értékelésére összpontosítanak, de ez a Google bővítmény lehetővé teszi, hogy a weboldal (ok) böngészése közben megtekintse az adatokat a Google Analytics-fiókjából. Miután a felhasználó bejelentkezett a GA-be, a bővítmény megnyitásával valós időben láthatja a mutatók számlájáról.

A pillanatképben elérhető mutatók közé tartozik a visszafordulási arány, az egyedi oldalnézetek és az átlagos időtartam. A RankBrain-vezérelt Google keresési ökoszisztéma felhasználói elköteleződési tényezőinek növekvő előtérbe helyezésével ez a bővítmény nagyon hasznos módja annak, hogy szem előtt tartsák, hogy az egyes oldalak hogyan teljesítenek a Google Analytics platform látogatása nélkül.

Kulcsszavak bárhol

Néhány dolog soha nem változik a SEO-ben. Továbbra is meg kell értenünk, hogy a célközönség mely keresési lekérdezéseket használja, de a pontos keresési mennyiségekhez való hozzáférés egyre nehezebbé vált. A Kulcsszavak bárhová kiterjesztése nem teljesen oldja meg ezt a rejtvényt teljes egészében, de bizonyos értelemben valamiféle tisztaságot biztosít.

A Google Kulcsszótervező adatainak húzásával, Google Search Console , És az UberSuggest, a kiterjesztés közelítő keresési köteteket jelenít meg az eredményoldalak között. Innen a SEO szakemberek elkezdhetik mérlegelni, hogy mely kérdésekre szeretnék optimalizálni tartalmukat.

Ezt a bővítményt nem szabad elkülönítve használni a nagyobb teljesítmény érdekében Kulcsszókutatás Feladatokat, de elég hasznos tulajdonságokkal rendelkezik ahhoz, hogy ez egy értékes kiegészítés legyen.

Spark Content Optimizer

Ez a bővítmény ideális arra, hogy különböző csapatokat szerezzen be a SEO-be a mindennapi rutinokba. A copywriterektől a fejlesztőkig mindenki élvezheti a Spark-ot, a Chrome kiegészítőjét, amely beolvassa a tartalmat, hogy megvizsgálja, mennyire átfogóan fed le egy témát, és hogy milyen jól használja a népszerű keresési lekérdezéseket.

Ez lehet a SEO bonyolult területe, mivel szeretnénk egy olyan keresőmotort biztosítani, amely világos jeleket tartalmaz a tartalmainkról, de óvatosan kell járnia, hogy elkerüljük a kulcsszavak kitöltését a tartalom minőségének kárára. A Spark bizonyos ötleteket nyújt, anélkül, hogy tombolná magát.

Chrome-kiterjesztések backlink-elemzéshez

Link kutatási eszközök

A Link Research Tools ezen eszköztára felülkerekedik a backlink adatokkal, mint a felhasználók keresése és böngészése. Nagyon jó, ha gyorsan megnézi a webhely backlink profilját, bár fizetős fiókra van szüksége ahhoz, hogy hozzáférjen az LRT néhány fejlettebb szolgáltatásához.

Nagyon ugyanolyan a divat, mint a MozBar, az LRT eszköztár a backlink adatokat a keresőmotor eredményoldalára is leképezi. Ez nagyon előnyös ahhoz, hogy hátteret alapú pillantást vetjünk arra, hogy egyes webhelyek milyen szempontból jól teljesítenek egy kulcsszóhoz.

LinkMiner

A LinkMiner valószínűleg a legjobb Chrome-bővítmény a hibás linkek azonosításához. Az aktiválás után kiemeli a kimenő linkek számát bármelyik oldalon, zölden kiemelve azokat, amelyek aktívak és pirosak, amelyek megszakadtak. Ez megkönnyíti a problémák megosztását a fejlesztőcsapattal, és rögzíti a linkeket.

Az indexek széles skálájával való integrálásával (beleértve az Ahrefs, a Majestic és a Moz) is egyszerű áttekintést nyújt a bejövő és a kimenő linkek arányáról az egyes oldalakon.

Majestic Backlink Analyzer

A Majestic továbbra is az egyik nehézsúlyú SEO szoftvercsomag, és ez a Chrome-bővítmény sok funkciót nyújt, anélkül, hogy külön URL-t kellene keresnie.

A Backlink Analyzer betekintést nyújt a bármely oldalra mutató linkek mennyiségéhez és minőségéhez, valamint a forrásanyag relevanciájához. A Majestic mutatója nagyobb, mint a Moz, ezért ez sokkal megbízhatóbb referenciapontot jelent a backlink elemzés során. A kifizetett Majestic előfizetéshez azonban igénybe kell venni ezeket az előnyöket.

Buzzmarker

Az influenzával való kapcsolattartás fantasztikus módja lehet a releváns, hiteles visszafordulások megszerzésének. Mindazonáltal, mivel mindenki, aki ezen a területen dolgozott, tudni fogja, hogy ezeknek az összes fontos linkeknek az elérése sok időigényes, kézi munkát eredményezhet.

Ez a kiterjesztés a BuzzStream platformból kiindulva az egyszerűsítésre törekszik. Segít a kutatásban, kiemelve a legfontosabb közösségi média mutatókat a potenciális partner weboldalán. Segítségével könnyebb megjegyezni a befolyásokat, és hozzáadni őket a fő BuzzStream platformhoz.

Még egyszer ez megköveteli a fizetett BuzzStream-fiókot, de ha már van fiókja, akkor ezt a bővítményt le kell töltenie.

Kapcsolódó olvasmány

Blue and white vector graphic of a person's head in profile, with cogs in place of a brain, and dozens of icons in little bubbles surrounding it.
Cartoon image of a cat with its paws over its mouth and OMG! written in a thought bubble above its head
Ha tetszett, kérlek oszd meg barátaiddal!