A B2B marketingesek nyolcvannyolc százaléka jelentette be a tartalom marketinget a promóciós stratégiákban Tartalom Marketing Intézet .

A tartalom fejlesztése és a rangsorolás és forgalombiztonság szempontjából a SEO használata a digitális stratégiák alapvető részévé vált, nemcsak az iparág gondolkodói számára, hanem az egész spektrumban is egységesvé vált.

Köszönhetően nagyrészt az online tartalmak hatalmas fejlődésének, jelenleg több mint egymilliárd webhely áll rendelkezésre online.

Ez a hatalmas növekedés egyre versenyképesebb online piacot eredményezett, ahol a márkák többé nem találhatnak sikereket a találgatás és az intuíció révén. Ehelyett inkább kifinomultabb stratégiákra és eszközökre kell támaszkodnia az új ügyfelek csábítására.

A SEO művészete abban rejlik, hogy segít az ügyfeleknek abban, hogy releváns, hasznos tartalmakat találjanak, ha ez előnyös lenne, és ezáltal kellemes élményt teremthet nekik, miközben meglátogatják webhelyét. Ezért fontos, hogy a marketingesek ne hanyagolják el Technikai SEO .

A webhelyeket még mindig ki kell építeni és strukturálni kell, így megtalálhatók, feltérképezhetők és indexelhetők, és remélhetőleg megfelelő kulcsszavakra is sorolhatók. Van néhány technikai SEO stratégiája, különösen, hogy úgy véljük, hogy a márkáknak nagy figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy webhelyüket versenytársaik előtt kapják meg.

Hogyan befolyásolja a technikai SEO az alsó sorban?

A cégem, a BrightEdge által végzett kutatások szerint A forgalom 50 százaléka A webhelyén organikus. Ez azt jelenti, hogy az oldalad látogatóinak többsége azért érkezett oda, mert úgy vélték, hogy a SERP-en szereplő adatai a leginkább megfelelnek az igényeiknek.

Azok, akik elhanyagolják a technikai SEO-t, meg fogják találni, hogy ez károsíthatja a SERP-eken szereplő oldalak rangsorolását, valamint a tényleges webhelyen való részvételt. Más szóval, az alapvető technikai SEO koncepciók alkalmazása nem érinti negatívan a beérkezett látogatók számát, így a márka bevételét.

Az ügyfelek arról számoltak be, hogy mennyire jól működik a webhely, nagyban befolyásolja a vásárláshoz vagy a vásárláshoz kapcsolódó döntéseiket. Az ügyfelek több mint háromnegyede – 79 százalék – jelzi, hogy ha problémákat tapasztalnak a webhely teljesítményével kapcsolatban, akkor kevésbé valószínű, hogy újra megvásárolja őket.

Ezek az ügyfelek magas színvonalú webhelyeket is tartanak, az oldalak betöltése után pedig egy másodperces késéssel 16 százalékkal csökkentik az ügyfelek elégedettségét. A weboldalakra vonatkozó egyéb gyakori fogyasztói panaszok többek között a webhelyek összeomlása, a rossz formázás és a hibajelentések.

A technikai SEO megkönnyíti a felhasználók számára, hogy megtalálják a webhelyet, majd navigálják. Közvetlen hatással van a rangsorokra és a forgalomra, valamint a teljes felhasználói élményre. Világosnak kell lennie tehát, hogy a szegény technikai stratégiák hatalmas hatással vannak Árva oldalak Bármelyik szervezet számára lehet az alsó sorban.

5 alapvető szempontja a technikai SEO, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni

1. A webhely elérhetősége

A webhelytulajdonosoknak rendszeres időközönként ellenőrizniük kell, hogy a webhely teljesen elérheto mind a keresőmotor pókok, mind a felhasználók számára. A Robots.txt például hasznos lehet olyan esetekben, amikor nem szeretné, hogy egy oldalt indexeljék, de véletlenül a pók blokkolására szolgáló oldalak megjelölése károsíthatja a rangsorokat és a forgalmat.

A márkáknak alaposan meg kell vizsgálniuk Javascript kódolásukat annak biztosítása érdekében, hogy a weboldal alapvető információi könnyen felfedezhetők legyenek. Mivel az ügyfelek rendszeresen panaszkodnak a hibaüzenetekről és a betöltetlen helyekről, a márkáknak 404 oldalról és a kapcsolódó hibákról kell gondoskodniuk.

Tekintettel arra, hogy több keresésre van szükség a mobilon, mint az asztalon, és a Google-on a mobil első indexre való átállást illetően a márkáknak is biztosítaniuk kell, hogy a közzétett tartalom Mobil használatra készült .

A felhasználói élményről beszélve a látogatók nagy figyelmet fordítanak a terhelési sebességekre. A márkáknak optimalizálniuk kell a terhelési sebességeket, megtekinthetik a webhelyek funkcióit, például a cookie-kat és a képeket, amelyek lassíthatják az oldalakat, ha nem megfelelően használják őket.

A webhely elérhetőségének javítása érdekében tett dolgok:

 • Ellenőrizze, hogy a robots.txt nem blokkolja a fontos oldalakat a rangsorolásból
 • Győződjön meg róla, hogy a robots.txt tartalmazza a webhelytérkép URL-jét
 • Ellenőrizze, hogy minden fontos erőforrás – beleértve a JS-et és a CSS-t is – bejárható
 • Keressen és javítson ki bármilyen 404 hibát
 • Ellenőrizze, hogy az összes tartalom, beleértve a videókat, egyszerűen játszik-e a mobilon
 • Optimalizálja a terhelési sebességet

2. A helyszín szerkezete

A weboldalon történő navigációnak is elsődleges fontosságúnak kell lennie. Tekintse meg a webhely oldalainak szervezését, és hogy az ügyfelek milyen könnyen juthatnak el a webhely egyik részéből a másikba. Minimálisra kell csökkenteni a kívánt helyre érkező kattintások számát.

Számos webhely úgy találja, hogy kényelmes weboldalak létrehozása taxonómiai hierarchiában. A weboldalak egyértelmű kategóriáinak létrehozása segíthet a webhelyek megszervezésében, és csökkentheti azoknak a lépéseknek a számát, amelyeket a látogatóknak a márka megfelelő kapcsolatához kell kötniük.

Ahogy feltérképezted webhelye navigációját, ellenőrizd, hogy az oldalak milyen mértékben kapcsolódtak egymáshoz, hogy a leendő ügyfelek egyszerű tartalomhoz való hozzáférést eredményezzenek. Ellenőrizze az árvaoldalakat és egyéb olyan tartalmakat is, amelyeket nehéz megtalálni. Az erőteljes webstruktúra kulcsa a felhasználói élmény megfontolása, így hasznos anyag intuitív módon megtalálható.

A webhelystruktúrájának biztosítása érdekében optimalizálni kell a következőket:

 • Hozzon létre egy olyan hierarchiát, amely biztosítja, hogy a fontos oldalak 3 kattintás a kezdőlapról vagy annál kevesebb
 • Fedezze fel az árvaoldalakat, és törölje vagy hozzáadja őket a webhely hierarchiájához
 • Ellenőrizze a hibás vagy átirányított linkeket, és javítsa azokat

3. Sémajelölés

Sémajelölés A keresőmotorok számára még több információt tartalmaz a webhelyén található oldalakról, például az eladásra kínált és mennyit, és nem hagyja nyitva a pókok és az algoritmus értelmezésére.

Annak ellenére, hogy a Google viszonylag pontosnak tartja a webhelyek célját, a sémajelölés segíthet a hibák lehető legkisebb csökkentésében. Egy egyre versenyképesebb digitális ökoszisztémában a márkák nem akarnak hibákat nyitni.

A séma azért is figyelemre méltó, mert képes arra, hogy segítsen a márkáknak arra, hogy különös figyelmet szenteljenek a SERP formájában Gyors válaszok És más univerzális tartalmat. Az olyan márkákat, amelyek például az új Google Események SERP szolgáltatásban szereplő eseményeket szeretnék, például sémát kell használnia, hogy felhívja a keresőmotor figyelmét az eseményre és részleteire.

Annak érdekében, hogy webhelyének megfelelő sémamegjelölési szintet biztosítson:

 • A gyors válaszok és más gazdag válaszok számára optimalizált jelölőoldalak
 • Jelölje meg az oldalán felsorolt ​​eseményeket vagy a videók átiratait
 • Ellenőrizze a gyakori séma hibáit, beleértve a helyesírási hibákat, a hiányzó szegélyeket és a helytelen nagybetűket
 • Használja a Google Strukturált Adatellenőrzési Eszközt a jelölés helyes elvégzéséhez

4. Webhelycímkék

Mivel a webhelyek technikaiakká válnak, például több nyelvű tartalom fejlesztését a tengerentúli oldalakon, a márkáknak ugyanúgy kell figyelniük az oldalakon szereplő jelölésekre és címkékre. A helyesen használt hreflang címkék például biztosítják, hogy a tartalom helyesen illeszkedjen a megfelelő országhoz.

Annak ellenére, hogy a Google meg tudja mondani, hogy egy weboldal angol nyelven készült, a hreflang címke segíthet annak biztosításában, hogy az angol változatot az angol közönség és az amerikai verzió mutassa az Egyesült Államokban találhatóak számára. A weboldalak rossz verziójának megjelenítése a közönség számára károsíthatja a márka hírnevét és képességét a közönséghez való kapcsolódásra.

Sok márka is megtalálja Kanonikus címkék Hogy nagyon hasznosak legyenek. Ezekkel a címkékkel a Google azt jelzi, hogy az adott tartalom melyik verziója eredeti, és amely az elosztott vagy a replikált verzió. Ha egy marketinges egy másik webhelyen szindikált tartalmat szeretne közzétenni, vagy akár egy szabványos weboldal PDF formátumát is meg kívánja jeleníteni, akkor a kanonikus címkék segíthetnek elkerülni a többszörös tartalomszankciókat, hogy gyengítsék a tartalom láthatóságát.

A webhely tartalmának megfelelő címkézéshez szükséges dolgok:

 • Használja a hreflang címkéket annak biztosítására, hogy a Google tudja, melyik országot és nyelvet használja a tartalom
 • Ellenőrizze, hogy a hreflang címkék megfelelő visszatérési címkéket használnak-e
 • Csak abszolút URL-eket használjon a hreflang címkékkel
 • Használjon kanonikus címkéket a duplikált tartalom elkerülésére, ha szükséges

5. Hatékony optimalizálás

Bár ez kezdetleges SEO-nek tűnhet, továbbra is az egyik legfontosabb lépés. Ahogy létrehozzuk ezt a látványos tartalmat, amelyet egyedi felhasználói szándékokra szabtunk és egy jól felépített weboldalon élünk, még mindig fenn kell tartani, hogy az oldalnak jól kell optimalizálnia.

Ha az oldal nem rendelkezik megfelelő kulcsszavakkal, akkor a keresőmotorok számára kihívás lesz, hogy megértsék, hol kell rangsorolni és elhelyezni a tartalmat. Óvatosan határozza meg a kulcsszavakat Kulcsszókutatás , Majd készítsen olyan mondatokat, amelyek összekapcsolják a kifejezéseket és a hosszútávú kulcsszavakat, hogy téma és szakértelem egyértelművé váljon a keresőmotorok és a tartalom fogyasztását fontolóra vevő felhasználók számára.

Dolgokat kell tennie, hogy javítsa a technikai SEO ma:

 • Használja a kulcsszókutatást, hogy megtalálja a fontos és keresett keresési témákat
 • Hozzon létre olyan mondatokat, amelyek hatékonyan összekapcsolják a különböző kulcsszavakat a kontextus megjelenítéséhez
 • Helyezzen kulcsszavakat az oldal címére, H-címkéire, URL-jére és természetesen a tartalomra

Még akkor is, ha az iparág mikroperiódusokkal és adatvezérelt stratégiákkal érkezik, a technikai SEO továbbra is kritikus fontosságú az erős webhelyek sikeres építéséhez.

Hisszük, hogy minden márkának biztosítania kell, hogy a technikai SEO ezen öt területe része a digitális stratégiájának.

Kapcsolódó olvasmány

Ha tetszett, kérlek oszd meg barátaiddal!