7 dolog, miért hasznos egy SEO szakértő

Az élet minden területén egyre nagyobbá válik a verseny, nincs ez másképp az interneten található dolgokkal sem. Ezeknél ma már nem elég a jó tartalom, hanem a keresőoptimalizálásra is oda kell figyelni. Ebben a feladatban tud segíteni egy SEO szakértő, aki a tapasztalatát felhasználva érhet el jobb helyezést a Google keresőben a weboldalad számára.

Ebben a cikkben 7 dolgot szedtünk össze, ami miatt számodra is nélkülözhetetlen lesz egy valódi SEO szakértő.

1. Időt spórolhatsz vele

Habár te is megtanulhatod a haladó SEO stratégiákat és elvégezheted ezeket a feladatokat, akár évekbe is telhet, mire eljutsz a megfelelő szintre. Közben pedig sok hibát is elkövetsz, melyek minden tanulási folyamat szerves részét képezik.

Ha azonban más bízol meg a keresőoptimalizálási feladatok elvégzésével, azzal időt spórolsz meg, amit a vállalkozásod fejlesztésére fordíthatsz. Összességében sokkal jobban jársz, ha a saját szakterületedre koncentrálsz, és a SEO-t kiadod másnak.

2. Hamarabb érhetsz el jobb Google helyezéseket

Minél hamarabb érsz el jó helyezéseket a Google találati listáin, annál hamarabb érkeznek ingyenes látogatók a keresőből. Ha most állsz neki SEO-t tanulni, akkor ez jó ideig eltarthat, ha viszont egy SEO-st kérsz fel, akkor rövid időn belül organikus forgalmat generálhatsz. Innentől pedig már csak rajtad múlik, hogy mihez kezdesz a Google keresőből beeső látogatókkal.

3. Segítenek naprakészen tartani a weboldalad

A Google folyamatosan fejleszti a keresőjét, és ez gyakran a szabályok változásával is együtt jár. Emiatt akár már egészen rövid idő alatt elavulttá válhat a SEO stratégiát, ha nincs olyan szakértő, aki folyamatosan monitorozza az újdonságokat. Válassz egy SEO szakértőt, aki a munkája miatt úgyis leköveti a Google változásait, és szól neked, ha valamiben módosítani kell a weboldaladon.

4. Kívülállók véleményét is megismered

Még ha szerinted folyamatosan követni is tudod az újdonságokat, érdemes lehet néha egy kívülállót is felkérni a webhelyed áttekintésére. Előfordulhat, hogy a teljesen új aspektus olyan dolgokat is felfed, melyre nem gondoltál volna. A SEO-ban ez hatványozottan igaz, komoly előnytől esel el, ha beragadsz egy-egy ötletbe, és nem tudsz kimozdulni a pozíciódból.

5. Profi tippeket hallhatsz

Egy SEO szakértő olyan részleteket tud neked elárulni a munka gyakorlati részéről, melyeket csak nehezen fogsz megtalálni magad is. Elmondja, milyen hosszú tartalmakat készíts, ezek miről szóljanak, és hogyan publikáld őket. Megmutatja a legjobb linkelési módszereket, a meta elemek beállítását, a képek felhasználását és még számos más dolgot. Ezeket csak úgy ismerheted meg, ha valódi profikkal dolgozol együtt, akik már tapasztalattal rendelkeznek a területen.

6. Hosszú távú együttműködést tudsz kialakítani

Mivel a SEO mindig hosszabb távú folyamat, ezért egy szakértő felkérésével biztosan tartósabb munkakapcsolat alakul ki. Ez sokkal hasznosabb, mintha havonta új embereket vonnál be a munkába, akiknek mindig nulláról kellene indulniuk. Egy hosszútávú partner lépésről-lépésre építi fel a weboldaladat, észben tartja a változtatásokat, és tudja, ha valami nem működött. Nem fogja újra és újra elkövetni ugyanazokat a hibákat, hanem a következtetéseket levonva, egyre jobbá teszi a SEO teljesítményed.

7. Mindig van kihez fordulni

Előfordulhat, hogy valami nagyon elromlik a weboldaladon. Ez lehet a működéssel kapcsolatos, de akár egy Google büntetés is, amikor a cég kitiltja a webhelyed a keresőjéből. Mivel ezzel gyakorlatilag nullázza az organikus forgalmat, így élet-halál kérdése lehet azonnal megoldani a problémát. Ha ilyenkor állsz neki SEO szakértőt keresni, és tesztelgetni, vajon tényleg ért-e a feladatához, komoly károd keletkezhet.

ÉRDEKEL
Ha tetszett, kérlek oszd meg barátaiddal!