Nem ritka, hogy a Moz, mint vállalat nyíltan egy adott politikai pozíció mellett áll. Miközben mindig támogattuk munkatársaink választási lehetőségeit, hogy énekelhessenek azokról a kérdésekről, amelyekre szenvedélyesek és mindent megtettek a TAGFEE értékek (a tökéletlenséggel, mint ez a kísérlet lehet), éltünk, ritkán fordítottuk a figyelmet Ügyfeleinket vagy olvasóinkat egy bizonyos cél felé. Ma hagyjuk ezt a hagyományt, hogy összekapcsoljuk a számtalan szervezetet az interneten A cselekvés napja A nettó semlegesség támogatása érdekében.

A nettó semlegesség meglehetősen egyszerű elv: Hogy az internetszolgáltatóknak lehetővé kell tenniük az összes tartalomhoz és alkalmazáshoz való hozzáférést, függetlenül a forrástól, és bizonyos termékek vagy webhelyek előnyben részesítését vagy letiltását .

A nettó semlegesség a névértéken megerősíti a szabad beszéd alapelveit, amelyeket a legtöbbünk kedvelt. Ha az FCC az állami védelem érdekében az Internetet védő politikák visszavonásával halad előre, ésszerűen gyanítja, hogy ezek a szabadságok korlátozásra kerülnek.

Ezt a korlátozott szabadságot gyakran olyan kis vagy független tartalmú gyártók esetében írják le, akiket kivágnak az új internetes kasztrendszerből. Szeretnék azonban egy pillanatra megragadni azokat a különböző létfontosságú szolgáltatásokat, amelyek valószínűleg szenvednek a net semlegesség által biztosított védelem nélkül.

1. 911 call center

Több mint 65 millió amerikai támaszkodik a Voice-Over-IP (VOIP) szolgáltatásokra otthoni telefonszolgáltatásért, és 2009-ben a kongresszusi kutatóintézet 911-es call center-eket hívott fel az IP-technológiára való átállásra az infrastruktúra modernizálásában. Mindkét család és a hívásközpontok magától függenek a szabad sávszélességtől. Amikor 911-et hívsz, a másodpercek számítanak, és a sávszélesség minősége határozza meg ezt a sebességet. Nettó semlegesség nélkül, a sávszélességet és a másodperceket a legmagasabb ajánlattevőnek adják át.

2. Klinikai videó Telehealth veteránjainknak

2016-ban a Veteránügyek Minisztériuma 677 000 veteránot szolgált a vidéki és alultáplált területeken a telehealthon keresztül. A VA Clinical Video Telehealth (CVT) igazi innováció, amely a legjobb orvosokat köti össze a legigényesebb betegekkel. Sajnos ez a kritikus egészségügyi technológia ugyanazt a hálózati gerincet használja, mint bármelyik internetes szolgáltatás. Ki fizet a megnövelt autópályadíjakért annak biztosítása érdekében, hogy a veteránok kiszolgálása továbbra is kiemelt fontosságú e hálózatokon?

3. A K-12 hallgatók és tanáraik online oktatása

Végül 2014-re az összes amerikai körzet 75% -a kínált valamilyen online oktatást a K-12 diákoknak. Több mint 2,7 millió diák élt ezzel a kevert ed-tech technológiával, míg 315 000 diák vett részt teljes idejű online oktatásban. Ugyanazt a technológiát, amelyet a munkahelyén az értékesítési hívások tartására használhat, a tanárok használják, hogy találkozzanak a szülők és a diákok országszerte, és oktatást adjanak azoknak, akiknek nehéz másként szolgálni. Bosszantó, ha a Netflix puffert, de tragikus, ha a gyermek nem tud hatékonyan kommunikálni tanáraival.

Ezek csak három számtalan példa arra, hogy az internet hogyan jött létfontosságú szolgáltatásokat biztosít veteránjainknak, gyermekeinknek és közösségeinknek. Az alapvető védelem nélkül a net semlegesség biztosítja ezeket a létfontosságú szolgáltatásokat, és még sok más veszélyben van. A net semlegesség támogatói helyesen aggódnak az internetes oldalak szabad és letelepedés nélküli beszéde miatt, ha az internet nem védett, de nem szabad úgy tenni, mintha csak a szavainkat kockáztatnánk. Biztonságunk, veteránjaink és gyerekeink is a sorban vannak.

Ha többet szeretne megtudni és intézkedni, nézze meg Csata a netre .

Köszönöm a figyelmet.

Ha tetszett, kérlek oszd meg barátaiddal!