Ha egy nap dolgozhatna a Google-ban, akkor milyen munkát szeretne csinálni?

Szeretnék dolgozni a divízióban, ahol kutatást végeznek az AI-ról és az orvostudományról. Szeretnék diagnosztizálni a betegségeket. Idén nyáron elmentem egy “mini orvosi iskola” táborba, ahol egy csomó disszekciót kellett csinálnom, nagyon tetszett nekem.

Úgy hallottuk, hogy használta a Google Hangouts szolgáltatásait a helyesírási méh gyakorlására, tudna többet erről elmondani?

Van egy speller csevegés a Hangouton, és amikor elhozod a Nemzeti Helyesírás-méhhez, egy másik speller hozzá fog adni a csevegéshez. Az emberek használják a csevegést, hogy megoszthassák az erőforrásokat, hogyan tanuljanak és kvízelhessenek egymással, ami segített a szavak ismereteinek bővítésében. Amikor a Hangouts-beszélgetést (videót helyett) használtam, az autokorrektum a helyesírási módba került, ami valóban vidám. A szavak annyira furcsaak, hogy az autokorrect nem ismeri fel őket. Sokat sértettem az autokorrektumot.

Van egy olyan szó, ami mindig felkeresi? Vagy csak ez történik velem?

Amikor fiatalabb voltam, mindig elrontottam a “mozzarellát”. Most könnyebb számomra találni a szavakat, mert kimozdulok a nyelvi mintákból és a szavak szabályaitól, így kitalálhatok egy szót a származási nyelv alapján. Kevesebb esély van arra, hogy kihagyok egy szót, mert nagyobb szóalapom van.

Mi a következő lépés? Folytatod a helyesírási méheket?

Nem tudok újra versenyezni, mert már megnyertem a nemzeti versenyt, de jövőre elkezdem megnyitni a méhét. Most elmegyek a matematikába és a tudományba. A hetedik évfolyamra megyek, és az új hobbi vita lesz.

Ha lehetne egy marokainból készült ruha, akkor milyen színű lenne?

Fogom használni a helyesírási méh szót: cerulean * (azaz égszínkék).

* A szerkesztő megjegyzése: Miközben az interjú során jegyzeteket vettem, Ananya azonnal felhívta a cerulean (nem cirkuláris, mint gondoltam) írásomat. Ő jó.

Ha tetszett, kérlek oszd meg barátaiddal!