Az egyetlen cél a Privát bloghálózat (PBN) Az, hogy kihasználja az Ön irányítása alatt álló több webhely jogosultságát, hogy növelje a fő webhely rangsorát és jogosultságát.
Lehet, hogy gondolkodik: nem ment el a Google a privát bloghálózatokkal évekkel ezelőtt? Nem ők Vegye ki az összes hatóságot a PBN-ből ? Az egyszerű válasz igen – a legtöbb esetben. De az igazság még akkor is, ha a Google eltávolította az összes privát bloghálózat 90% -át, még mindig tízezrei hagyják őket felhalmozódva az interneten.
Tehát, ha ezek a webhelyek még mindig rendelkeznek jogosultsággal, akkor ezek képesek arra, hogy szinte bármit manipuláljanak a keresőmotor eredményoldalán (SERP). Vegye például a “legjobb üzleti hitelkártya” kifejezést, és tegyen egy gyors Google keresést. Valószínűsíthető, hogy az a webhely, amelyet a rangsorban lát, az egyszerű dollár.

Sok SEO soha nem gondolna egy olyan elismert webhelyre, mint az egyszerű dollár linkek Nem beszélve arról, hogy valaki linkeket építsen az oldalukra a privát bloghálózatokból, hogy növelje ezen oldalak jogosultságát, és megszerezze a válaszlaphoz tartozó eredményeket.
Egy egyszerű keresés az aHrefs használatával megmutatja, hogy ez az oldal magas (relatív) és magas domainértékkel rendelkezik. A második felszólalás, amit itt vizsgálok, az az a tény, hogy a referenciatartományok alacsony száma a backlinkshoz képest, ami egy olyan nagy webhelyhez hasonló, mint a Simple Dollar.

Most, amikor rákattint a “Hivatkozó domainek” ikonra, akkor az összes erre a célra kijelölt domainre kiterjed. Íme néhány példa a privát bloghálózatokra – bár ezek nem mindig hasonlítanak, és néha nagyon nehéz észrevenni.
chwilowkiopole24.pl
debtandcredit.xyz
cashsuccess.xyz
Hogyan észlel egy privát bloghálózatot?
Íme néhány olyan jelzőtábla, amely a magán bloghálózatot el tudja adni a munkahelyén:
Túl sok link mutat külsőleg, ha csak néhány bejövő link
Több domain ugyanazon az IP blokkon
Azonos webhelyekhez kapcsolódó több domain
Hasonlóság a domain névben
Magas link a domain arányokhoz
Miért működnek a PBN-ek mégis (bár még mindig nem szabad használni őket)
Ahogy korábban már említettem ebben a cikkben, a Google tisztességes munkát végzett a sok szemét eltávolításával az interneten – és a szemetet, természetesen magán blog hálózatokat jelentek. Mint már rámutattam, vannak olyan helyek, mint például az egyszerű dollár, amelyek a PBN-ek használatával rangsorolják a válasz doboz eredményét.
Megértettem, hogy csábító, hogy menjen és béreljen egy fekete kalap kapcsolatot építő szolgáltatás, hogy építsen neked linkeket a privát bloghálózatokból abban a reményben, hogy Ön is megszerezni fogja a válasz dobozát, mint a verseny.
Más, mint a nyilvánvaló kijelentése, ezért azt javasolnám, hogy az emberek elkerüljék a PBN használatát, míg a Google talán még nem fogta fel őket, a jövőbeni algoritmus kétségkívül. És mikor végrehajtják ezt az új algoritmust, akkor minden egyes linken keresztül megkerülheti magát, hogy elkerülje a további büntetést azáltal, hogy ilyen típusú webhelyekkel társul.

Hogy a fekete kalapos linképítők hogyan becsaphatják a Google-t abban, hogy a hálózataik jogosak
Akár beszédelőelérés, akár ügyféltalálkozó vagyok, más linképítők és gyakornokok gyakran ugyanazt a kérdést kérdezik: “Készítettél már fekete kalapkötést?” A válasz mindig “Igen, tonna!”
Amikor először elindítottam a linképítést, eladni fogok linkeket mindenki számára a világ minden tájáról. A C-osztályú IP-kből a Link csatornaihoz, az írásírók létrehozásához, hogy emberként működjenek, mindent eladtam. Volt olyan árakon, amik a $ 20-tól a linkekhez képest 1700 dollárt tartalmaztak négy linkre.
Minden alkalommal, amikor a Google elkapott, találtam egy kerülő megoldást. Amíg addig nem volt túl sokat számomra, hogy fenntartsam, és lelkiismeretem volt, ami a fehér kalapút felé vezetett. Csak a rekord, néhány, a legjobb fehér kalap kapcsolatot építők találkoztam voltak a legjobb fekete kalap kapcsolatot építők az elmúlt életben.
Mindent elmondok, hogy nem dicsekedni, hanem festeni egy képet: persze, lehet, hogy trükkök a Google egy ideig, de ha elkapják, minden összeomlik, és te maradt semmi, de dühös ügyfelek.
A kapcsolatok megszerzése kulcsfontosságú sikerességi mutató lesz Szerezze be a Google kiemelt részleteit . Mindig keresse meg a versenytárs backlink profiljának megtekintését, mielőtt megkezdi saját linkterveinek elkészítését.
Számos ügyfelünknél észrevettük, hogy az idő 63% -a, a tisztább, hitelesebb linkprofilban részesülő személy megkapja a kiemelt részleteket.
Bár sok más tényező is megragadja azt, az összeköttetés építése messze a legnagyobb tényező, amit mindenekelőtt láttunk, ami értelme annak köszönhető, hogy ez még mindig az algoritmus legnagyobb hozzájárulási tényezője.

Michael Bertini az iQuanti online marketing tanácsadója és keresési stratégája.

Szeretne maradni a legújabb keresési trendek tetején? A legfrissebb információkat és híreket a keresési szakértőktől kaphat.

Kapcsolódó olvasmány

Ha jobban szeretne rangsorolni és több forgalmat szerezni, akkor többet kell gondolnia, mint hogy optimalizálja webhelyét. Számos lehetőség létezik ott az “off-page SEO” -on – a SEO máshol az interneten, és még offline módon is. Itt van az indítás.

A Google kiemelt kivonatok csodálatos lehetőséget jelentenek a marketingesek számára, hogy az első oldalon a versenytársak fölé emelkedjenek, növeljék az oldalnézeteket és növeljék a konverziókat. … Olvass tovább

A mobiltelefon célja a rangsor meghatározásának gerincévé válni a webhely mobil- és asztali változatánál – ezért elengedhetetlen, hogy a technikai SEO-ről nézzünk mobilra.

A látens szemantikai indexelés olyan koncepció, amelyet a keresőmotorok felfedeznek, hogy felfedezzék, hogyan működnek együtt a kifejezés és a tartalom, ugyanazt jelentik. Így használhatja fel a SEO stratégiájának növelésére és a vállalkozás növekedésére.

Ha tetszett, kérlek oszd meg barátaiddal!