Tény: a hatékony SEO kemény munkát és erőfeszítést igényel.

A SEO automatizálás azt jelenti, hogy a keresőoptimalizálási folyamatot automatikusan az olyan eszközök, szoftverek és más programok segítségével használják fel, amelyek csökkentik az emberi munkaerőt.

Az egész SEO folyamat túlságosan bonyolult ahhoz, hogy minden automatizálható legyen. A legfontosabb megérteni, hogy mit lehet automatizálni és mit nem tud (vagy nem) automatizálni. Például olyan feladatokat kell automatizálni, mint például a webhelyfigyelés és az adatgyűjtés, így az információk összegyűjthetők. A szakembernek ezért az összegyűjtött adatok alapján kell döntenie.

Azonban a SEO-folyamatok, például a tartalomkészítés és a linképítés nem automatizálható, mert csak az alacsony minőségű tartalmat ér el, a spammy linkek létrehozásával büntethetővé válik. A legjobb megoldás az, ha olyan eszközöket és szoftvereket használ, amelyek minimális idő alatt megkönnyítik a munkát.

Szóval, ha a SEO automatizálását tervezi, itt vannak a legjobb eszközök, amelyek segíthetnek.

SEMrush a fejlett kulcsszókutatáshoz és követéshez

Kulcsszókutatás minden jó SEO alapja. Végül is a cél az, hogy olyan szavakat találjunk amiket a közönség hazsnál. Bár egy ingyenes eszköz, például a Google Kulcsszótervező nagyszerű kiindulópont, a SEMrush egy olyan eszköz, amely sok időt és energiát takarít meg a kulcsszókutatás terén.

A SEMrush kulcsszó kutatási eszköz , azonosítja a versenytárs legjobb kulcsszavait, figyeli a változásokat, feltárja az oldalak kulcsszavait.

A Kulcsszó-mágia eszköz és a Kulcsszóelemző kombinálása lehetővé teszi, hogy gyorsabban végezhessen kulcsszó-kutatásokat. Könnyedén válogathat több ezer kulcsszót, és felderítheti a hosszú kulcsszavakat.

Az ügyfeleknek pedig a SEMrush jelentéskészítő hasznos az egyéni jelentések készítéséhez. Mindössze annyit kell tennie, hogy kiválasztja a jelentéssel kapcsolatos widgeteket, és testre szabja a beállításokat. A jelentéskészítő automatikusan frissíti az információkat, amikor jelentést szeretne generálni.

A jelentéseket is ütemezheti, vagy felhasználhatja sablonként a jövőbeli jelentésekhez.

Cyfe a többfunkciós monitorozáshoz

A Cyfe egy mindenre kiterjedő üzleti irányítópult, amely lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse a fontos marketingmérőket, beleértve a SEO és a SEM mérőszámokat. A Cyfe erőssége abból áll, hogy képes több forrásból származó adatokat megjeleníteni.

A Cyfe előre elkészített kütyüje lehetővé teszi a nyomon követni kívánt mutatók egyszerű követését. A Moz widget-tel például a weboldal keresését figyelheti meg anélkül, hogy fizetett Moz-fiókra lenne szüksége.

Egy widget hozzáadásával pl. a Search Console , frissítéseket kap a webhely teljesítményéről. A különböző keresőmotorok mellett ellenőrizheti webhelye teljesítményét is.

A Cyfe műszerfalával és az RSS-hírcsatornákkal figyelheti a versenytárs tartalmát, és a közösségi média stratégiáit.

Miután konfigurálta az irányítópult összes widgetjét, beállíthatja az SMS-figyelmeztetéseket, így folytathatja az üzleti tevékenységet a szokásos módon, tudva, hogy kap egy mobil értesítést, ha az emberi figyelmet igénylő problémák merülnek fel.

A SEO lényege, hogy tudja, mi az ami javít a webhelyén, hogy növelje a keresési teljesítményt.

A Screaming Frog egy internetes feltérképezési eszköz, amely ellenőrzi a hibás linkeket, ellenőrzi az átirányításokat, elemzi az oldalcímeket, metaadatokat és felkutatja az ismétlődő tartalmakat. XML webhelytérképeket is létrehozhat, és integrálható a Google Analytics szolgáltatás, és rendszeresen is beállíthatja ütemezett feltérképezést .

Ha valaha is próbálta ezeket a tevékenységeket manuálisan, kézzel elvégezni akkor tudja, milyen időigényes és unalmas lehet, különösen a nagy weboldalak esetében. A sikoltozó békával :D időt nyer.

Webhelytérkép létrehozásához mindössze annyit kell tennie, hogy teljesen feltérképezi a webhelyet, és kiválasztja az XML sitemap opciót.

Ahrefs a visszamutató link elemzéshez

Az Ahrefs egy linkelemző robot. Az eszköz naponta 6 milliárd weboldalt térképez fel, és 3 trillió ismert URL-címmel rendelkezik, így tökéletes megoldást kínál a linkhálózat elemzésre.

Az Ahrefs segítségével automatikusan ellenőrizheti, a kulcsszavak pozícióját. Új kulcsszavakra, új / elveszett linkekre és brand-re  figyelmeztetéseket is kaphat.

A versenytársakat is könnyű szemmel tartani, mivel megtalálhatod a legrelevánsabb tartalmakat, és kémkedhetsz a versenytársaidnál, így megtudja, honnan érkeznek a linkek.

Következtetés

A SEO kemény dió, és nincs mágikus módja annak, hogy automatizálja az egészet. A legjobb eredmény elérése érdekében még mindig rá kell fordeítani a szükséges időt és energiát. Amit megtehet (és meg kell) csinálnia, hogy olyan eszközöket használ, amelyek megkönnyítik és gyorsítják a munkát.

A SEMrush kulcsszó-kutatási eszköz egy nagyszerű lehetőség az intelligens kulcsszókutatáshoz, miközben az Ahrefs segítséget nyújt a visszamutató linkek megtalálásában.

Screaming Frog A SEO Spider segíti a weboldal teljesítményének naprakészen tartásával a részletes feltérképezéssel és az összes webhelymérési mutató egy helyen történő figyelemmel kísérésére.

Ha tetszett, kérlek oszd meg barátaiddal!