1998 óta a Google használta a honlapot, hogy egy mindig feltaláló “doodle” otthont adjon.
A Google Doodle humorosnak kezdte életét Kívül eső üzenet A cég társalapítói, Sergey Brin és Larry Page számára. Annak érdekében, hogy mindenki tudja, hogy elment a Burning Man fesztiválra, a fesztivál ikonját a saját cégük logójára helyezte a második “o” mögé.

Helyénvaló, hogy a kifinomult művészi és technikai kifejezés fórumává vált, mint egy botrány. A Doodle fejlődését időről időre nyomon követhetjük egy egyszerű embertől az interaktív multimédiás hubig, amely különböző témákban oktat és szórakoztatja.
A Google elkezdte kísérletezni a doodlekkel, hogy a történelmi eseményeket hamarosan az eredeti Burning Man példáján feltüntesse, és ilyen volt a népszerűsége, a Doodle napi készlet lett a Google honlapján.
Kétségtelen, hogy a Google nemrég néhány kopogást végzett. A Rekord bírság Amelyet az E.U. Tette a globális címsorokat, a kanadai kormányt zárható Hogy a Google-nak teljesen el kell távolítania az egyes tartományokat, és az AI cég DeepMind kezében van az Egyesült Nemzetek Országos Egészségügyi Szolgálata zárható “illegális.”
Ez nem az a fajta kár, amelyet a doodle visszavonhat. Ezek olyan fontos esetek, amelyek mindannyiunk számára megkérdőjelező kérdéseket vetnek fel.
Mindazonáltal még mindig érdemes megfontolni a Google társadalomhoz való hozzájárulásának pozitív oldalát. Itt jön be az alázatos, bájos Doodle.
Ezek a vázlatok a legjobbat mutatják be a Google-nak. Ők a kereső óriás filantróp oldalának mikrokozmoszai, egy betekintés olyan társaságba, amely ( egészen a közelmúltig ) Büszkén tartotta a “Nem gonosz” mantrát magatartási kódexének magjában.
A közvélemény tudatosságával rendelkező társaság a honlapján használja a honlapját, hogy kiemelje a figyelmen kívül hagyott történelmi alakokat, oktassa a lakosságot fontos tudományos elméletekről, vagy csak nagyon jó játékokat nyújt nekünk.
Ezért hálásnak kell lennünk.
Megtekintheti a több mint 2000 Doodle kiterjedt tárházát itt .
Ebben a cikkben a Google legkedveltebb animációinak mindössze 10 elemét választottuk az évek során.

A Doodle létezésének első néhány évében általában ritkán jelent meg – gyakran a nemzeti ünnepek megjelölésére. Ez 2001-ben megváltozott a Google emblémájának ábrázolásával, impresszionista stílusban, hogy 161 évvel a Claude Monet születésű francia festő óta ünnepeljék.
A fény csillogó hatása a levelek és az alatta lévő vízimadarak jelenlétének köszönhetően elegáns visszhangja a Monet védjegyi stílusának. Fontos megjegyezni, hogy ez a Doodle irányába való elmozdulást – mind tematikusan, mind esztétikailag – megváltoztatta.
Említésre méltó tisztelgések a művészeknek is Wassily Kandinsky , Carlos Mérida , Gustav Klimt , És Frida Kahlo .

Harriet Tubman A rendkívüli életet a Google 2014 februárjában ünnepelte. A Doodle bemutatja képét és lámpáját, hogy kiemelje mind a menekülést a rabszolgaságtól, mind a merész küldetéseitől, hogy megmentse másoktól ugyanabból a sorsból.
Ez a funkció néhány okból is megmutatkozik. 2014-ben egy tanulmány feltárta a Google Doodles sokszínűségének hiányát. Bár csak egy egyszerű design egy keresőmotor céloldalán, ez egyértelműen tükrözi a Google által gyakorolt ​​társadalmi hatásokat. Tény, hogy a doodlek több mint fele ebből a pontból fehér férfiak voltak.

A Google ezt komolyan vette, és 2014-ben 50/50 nemi egyenlőtlenséget szenvedett, és egyre nagyobb hangsúlyt fektetett a nem fehér történelmi személyiségekre is. Jelentős erőfeszítés mutatkozik a történelmi események és számok szélesebb spektrumának biztosítására a Google Doodles-ban, a Harriet Tubman-től kezdve.

A szobrász Alexander Calder legismertebb, mint a mobiltárgyak feltalálója. Ezek a struktúrák a szélben ingadoznak, változó formában, attól függően, hogy a velük kapcsolatba kerülő előzményes erők milyenek.
Ezáltal a Calder tökéletes téma volt az első Doodle számára, amelyet teljes egészében a HTML5 szabványnak megfelelően készítettek. Az internet böngészők egészen addig nem tudtak ilyen összetett médiaformátumot készíteni, és ez a design egy mérnökök, művészek és illusztrátorok munkáját igényelte.
A Doodle, hogy megjelölje Calder 113. születésnapját, elégedetten csillapít, amikor egy felhasználó rákattint vagy lebeg fel a komponensek fölött.

Ez egy különösen fontos Doodle-történet, amely az innováció és a kísérletezés új korszakát nyitja meg.

A Charlie Chaplin születésének 122. évfordulója alkalmából a Google egyik rezidens munkatársa bajuszt és kalapot viselt, hogy tisztelegjen a csendes film korszak nagyszerű képregényének.
Ez volt az első Doodle élő fellépés, és valóban a Google csapata szeretete. Ez a 2 perces fekete-fehér film tökéletes tiszteletet tanúsít Chaplinhez.
Ez egyben az ambiciózus Doodles korszakának kezdetét is jelenti, amely nem fél, hogy csak néhány másodpercig tartsa meg a közönség figyelmét. Mint ilyen, a Chaplin Doodle alapvető fontosságú kapcsolatot jelent a 2011-ig fennálló stilizált Google logók és az azt követő, kimagasló tapasztalatok között.

2009 óta a Google már fut Doodle 4 Google verseny. A verseny ösztönzi az általános iskolás gyerekeket (kezdetben az USA-ban, de ez már nemzetközileg bővült), hogy olyan embereken és kérdéseken alapuló Doodle-ot tervezzenek, amelyek számukra a legfontosabbak.
Akilah Johnson 2016-ban az amerikai győztes volt, belépett a “My Afrocentric Life” -al, a Black Lives Matter mozgalmának inspirációjával. Több mint 100 000 hallgatói beadványból választotta ki a Johnson kétnapos, ceruza, ceruza és markere segítségével a Doodle-ot.

Ez a kezdeményezés remek módja annak, hogy a Google kommunikáljon egy fiatalabb generációval, és azt is mutatja, hogy a vállalat hajlandó hangot adni a politikai üzeneteknek.

Minden idõ legnagyobb zeneszerzõje kapta a Google legimpozánsabb, bonyolultabb, klasszikus Doodle zenéjét.
Beethoven keresztségének 245. évfordulója alkalmából készült (pontos születési dátumát nem ismerjük), ez az interaktív játék bemutatja az eseményeket a nagy művész életében (mind csúcspontok, mind mélypontok), és meghívja számunkra, hogy a leghíresebb műveiből mozdulhasson el mozdulatokat.

Ez a Doodle különböző okok miatt teszi a listát. Tartós narratívát alakít ki, és arra kéri a nézőt, hogy kölcsönhatásba lépjen. Az európai történelem egyik legnagyobb művészete is.
De elsősorban azt veszi, amit néha a művészet nehéz vagy áthatolhatatlan formájának tekintünk, és hozzáférhetővé teszi. Ez a Google példája a felvilágosító, játékos játékban.
Egy tiszteletreméltó említést is meg kell említeni A Debussy Doodle Ebben a kategóriában.

A Google-nak kitűnő története van a Doodles készítésének, amelyek egybeesnek a nemzeti ünnepekkel. Mindenhol Amerika nak nek Algéria nak nek Ausztrália Megkapta a Doodle-kezelést.
Azonban, a puszta szórakozás, a St Patrick’s Day iterations nehéz megverni. A 2015-es évjárat évjárat volt, melyet egy ír művész Eamon O’Neill tervezett.

Ami ezeknek a Doodles-nek köszönhető, a Google elkötelezett abban, hogy évente ilyen ünnepek széles választékát ünnepli. A bátor színhasználatukért a Holi fesztivál animációk Különösen érdemes megnézni.

A Google már évek óta tiszteletben tartja a Nemzetközi Nőnapot honlapján, de 2017-ben az extra mérföldre került, hogy átfogó képet nyújtson a mindennapok alakító 13 úttörőjének.

A legérdekesebb ez a Google azon szándékát, hogy túllépjen azon neveken, amelyekről mindnyájan tudunk, hogy felderítsük a láthatatlan vagy rejtett történeteket.
A diavetítés kiemeli az egyiptomi első női pilótát és a koreai első női ügyvédet. Ezenkívül bátorít bennünket arra, hogy saját kutatásainkat megtudjuk, hogy többet megtudjon minden egyes emberről, ahelyett, hogy egyszerűen csak néhány gyors tényt foganatosítanánk, mielőtt továbblépnénk.

A Pac-Man Doodle fantasztikus siker volt. Tényleg megérdemli a saját cikkét.
Azt mondta, hogy a költségeket a gazdaság 120 millió dollár az elveszett munkaidőben , Minden idők egyik legnépszerűbb videojátékának nosztalgiájává vált.
A PAC-MAN 30. évfordulója alkalmából az első játszható Doodle megismétli a régi arcade játék élményét.
Kezdetben egy kétnapos időszakra indult, mivel a Google arra számított, hogy felülmúlja a mindennapi Doodle népszerűségét. A buzgó válasz azonban egy kicsit több volt, mint amire számítottak.

Szerencsére még mindig lehet Itt játszani a játékot .
Említésre méltó az a rendkívül népszerű Les Paul Doodle is, amely ma már önálló oldal , és a Doodle Gyümölcs Játékok , Amelyet a 2016-os olimpiára készítettek.

A listaunk legfrissebb bejegyzését – és talán a legelterjedtebb ambícióit – az Oskar Fishinger filmművész és vizuális művész születésnapját jelölte meg. Nagyon elbűvölte a zene és a látás közötti kapcsolatok, melyeket elválaszthatatlanul látott.

A Google interaktív megfogalmazása örömteli élményt jelent, megnyitva a művész idézetével, mielőtt lehetőséget teremtett számunkra, hogy különféle hangszerek segítségével saját “vizuális zenét” hozzunk létre.

A halászhajó Doodle mind vizuálisan, mind szonikusan leáll. Más szóval a halászok tökéletes ünnepe.
Ez egy csábító pillantás a kellemes meglepetésekre, amelyeket mindannyian várhatunk, amikor reggel bejelentkezünk a Google-ra, mivel a Doodles egyre kifinomultabbá, bájosabbá és tanulságosabbá válik.

Clark Boyd egy SEO stratégia és a Search Engine Watch munkatársa.

Szeretne maradni a legújabb keresési trendek tetején? A legfrissebb információkat és híreket a keresési szakértőktől kaphat.

Kapcsolódó olvasmány

Az e-kereskedelemre és a termékeket érintő újratermelő legjobb gyakorlatokra gyakorolt ​​digitális tinta meglehetősen termékeny, de az e-kereskedelmi marketingesek gyakran ugyanazokat a hibákat követték el, mint a lehetőségek. Itt van négy legfontosabb elkerülni.

Mindenki tudja, hogy a digitális marketing a folyamatos evolúció területe. Sok esetben egy stratégia csak annyira jó, mint az általa alkalmazott eszközök.

A hangalapú keresést a világ vezető technológiai szolgáltatói azonosítják, mint óriási lehetőséget a piaci részesedés megszerzésére a következő évtizedben. Jelenleg hiányzik az általános elfogadás – de mindez hosszú időn át változhat. Tehát ki van a vezető szerepet a hangkeresés “űrverseny” -ként?

Ha elmondanám neked, hogy a marketingesek az asztrológiai jeleket használják arra, hogy megértsék / megcélozzák az emberek meghatározott csoportjait … Olvass tovább

Ha tetszett, kérlek oszd meg barátaiddal!