Sok minden történt a harc között Mobilalkalmazások és a mobil web , De a kettő közötti vonal már nem olyan világos, mint korábban.
Általánosságban elmondható, hogy a Mobilbarát vagy mobilre érzékeny A webhely kevésbé költséges és időigényes, mint egy natív mobilalkalmazás, és általában vonzóbb a közönség számára – gyors hozzáférést biztosít, letöltés vagy tárolás nélkül.
A natív mobilalkalmazások időközben jobb felhasználói élményt kínálnak, és jobban elkötelezettek a felhasználók dedikált magjától, akik elég lojálisak ahhoz, hogy letöltsenek egy vállalati alkalmazást, és újra és újra visszatérjenek hozzá.
De az elmúlt években két új, új versenyzőt is felvettek a mixbe, amelyek célja a mobil web és az alkalmazások világának legjobb tulajdonságainak egyesítése egy jobb, mindenre kiterjedő mobil élményért. Ezek: Progressive Web Apps (PWA) és Android Instant Apps.

A képen keresztül Google fejlesztők
Mind a Progressive Web Apps, mind az Android Instant Apps olyan Google kezdeményezések, amelyek új forgalmat teremtenek a hagyományos mobilalkalmazásban. Mindkettő célja, hogy gyorsabban terhelő, csökkentett mobil élményt nyújtson; Így megbocsátható, hogy vajon mi a különbség a kettő között.
Ebben a cikkben összefoglalom a Progressive Web Apps és az Instant Apps legfontosabb jellemzőit, megvizsgálom a kettő közötti különbségeket, és megvizsgálom, melyik jobb ajánlatot kínál azoknak a vállalkozásoknak, akik befektetéseket terveznek az egyikben vagy másikban.
Mi a Progressive Web Apps?
Andy Favell nemrég írt egy nagyszerű darabot a Search Engine Watch számára A Progressive Web Apps legújabb fejlesztései A Google I / O nyomán. Ebben elmagyarázta:
“A Progressive Web Apps egy olyan Google-innováció, amely a mobilalkalmazások és a mobil webes szolgáltatások legjobb tulajdonságait ötvözi: gyorsaság, alkalmazás-szerű interakció, offline használat, és semmi sem kell letöltenie.”
A Progresszív webes alkalmazásokról szóló Google Fejlesztői oldala a PWA-kat úgy írja le, hogy “olyan felhasználói élmények, amelyek elérhetőek az interneten és megbízhatóak, gyorsak és vonzóak”. Míg a bázisú PWA-k mobil weboldalak, azok célja, hogy működjenek és érezzék az alkalmazásokat, gyors betöltéssel és offline használattal.
Ez azonnal kiküszöböli a mobilhálózat egyik legnagyobb hátrányát: a mobil weboldalak gyakran egy csúnya adatkapcsolattól függenek, ami rossz tapasztalatot és hosszú, frusztráló terhelési időt eredményezhet.

A képen keresztül Google fejlesztők
Progresszív webes alkalmazások is elmenthetők a felhasználó kezdőképernyőjébe, így egy ikon tapintásával elindíthatók, akárcsak egy rendszeres alkalmazás.
A Google arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy készítsenek progresszív webes alkalmazásokat egy Létrehozott szabvány , Amely ha találkozik, akkor a Chrome megkérdezi a felhasználót, hogy adja hozzá a PWA-t a kezdőképernyőhöz.
Már a PWA bandwagonra ugrott márkák közé tartozik a Twitter (akinek a PWA, a Twitter Lite 1 millió napi látogatást tett a felhasználók honlapjának ikonjairól), a Forbes, az Expedia, az Alibaba, a Washington Post és még a régi natív app-only cégek, mint a Lyft .

A Twitter Lite gyorsabb, adatbarát módja annak, hogy az emberek a Twitter-t használják, hogy megnézzék mi történik a világon.
👉 https://t.co/AIUgyCAFj0 pic.twitter.com/9EIG7pgK6O
– Twitter (@Twitter) 2017. április 6
A PWA-k már számos tulajdonságot kínálnak, amelyeket a natív alkalmazásokhoz társítunk, ideértve a push-értesítéseket, a földrajzi helymeghatározást, a készülék funkcióinak elérését, például a fényképezőgépet és a mikrofont, valamint a fentebb említetteket, az offline munkát és az ikonokat a kezdőképernyőn.
Ugyanakkor lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy hozzáférjenek a mobilhálózat előnyeihez, beleértve az egyszerű felfedezhetőséget és megoszthatóságot (csak küldjön egy linket), univerzális hozzáférés az eszköztől függetlenül (nincs szükség külön iOS vagy Android alkalmazásra – bár a PWA-k nem Elég teljes funkcionalitással rendelkeznek az iOS rendszeren, még inkább később), valamint az egyes linkek könyvjelzői.
Ez úgy hangzik, mint egy nagyon kényszerítő ajánlat olyan cégek számára, akik nem biztosak benne, hogy befektetnek-e egy mobil webhelyre vagy egy mobilalkalmazásra, vagy akik szeretnék jelentősen javítani mobileszközének felhasználói élményét a felhasználók számára.
Miért fejezte be a Google a Progressive Web Apps kifejlesztése után az Android Instant Apps 2016-os bevezetését? Mi a különbség a kettő között?
Mik az Android Instant Apps?
Az Android Instant Alkalmazások teljes körű natív Android-alkalmazások, amelyek kifejezetten erre a célra szolgálnak. Akárcsak a Progressive Web Apps (vagy bármilyen mobil webhely, az adott ügyben), azok egy linken keresztül oszthatók meg, amely megnyitásakor a címzett hozzáférést biztosít az alkalmazás lecsupaszított változatához.
Tehát a Google által 2016-ban alkalmazott I / O-példánál egy felhasználó küldhet egy újabb linket a Buzzfeed Video alkalmazás receptrészéhez, aki aztán megnyithatja és hozzáférhet a hozzá tartozó alkalmazáshoz – ebben az esetben receptújra – letöltés nélkül.

Screencap keresztül Android fejlesztők A YouTube-on
Ha szeretné elérni az alkalmazás többi részét, akkor a teljes verziót le kell töltenie, de ez könnyen elvégezhető anélkül, hogy további keresést végezne a Play Áruházban.
Az Android Instant Apps célja, hogy ugyanolyan legyen, mint a rendszeres Android-alkalmazás használata, attól a ponttól, ahol a felhasználók még azt sem észlelik, hogy a funkciót használják. Az egyetlen mutató, hogy az Instant App alkalmazásban dolgozik, egyszerűsített alkalmazásfelület.
A Buzzfeed mellett az olyan márkák is, amelyekről tudjuk, hogy az Instant Apps-t használják, a The New York Times keresztrejtvény, a Periscope, a Viki (az Ázsiában és a filmben történő videó streaming szolgáltatás), a Onefootball és a video hosting szolgáltatás Vimeo.

Néhány márka jelenleg Android Instant Alkalmazások használatával, köztük Onefootball, Vimeo és The New York Times. A képen keresztül Android fejlesztői blog
Az Android Instant Alkalmazások számos problémát kezelnek, mint a Progressive Web Apps: gyorsan tervezhetők, felhasználóbarát felületet biztosítanak, és elkerülik a nehézkes és költségkímélő letöltéseket.
Ez a funkció a meglévő Android-alkalmazásokra történő frissítés, és nem egy olyan kiegészítő alkalmazás, amelyet a vállalatoknak fejleszteniük kell. Ez jó hír olyan szervezetek számára, akik már rendelkeznek Android-alkalmazást is, és azok számára, akiket, a frissítés valószínűleg úgy tűnik, mint egy nem-agy.
De azok számára, akik esetleg még nem rendelkeznek alkalmazással, az Azonnali Alkalmazások önmagukban elég meggyőzőek az Android-alkalmazás fejlesztéséért? Vagy jobb lenne, ha időbe telik a Progressive Web App fejlesztése?

Progresszív webes alkalmazások versus Android Instant Apps
Az egyedi funkciók alapján az alábbiakban bemutatjuk, hogy a Progressive Web Apps és az Android Instant Apps hogyan hasonlít egymáshoz:
Progresszív webes alkalmazások
Android Instant Apps
✓ App-szerű felület
✓ App-szerű felület
✓ Offline használat
✓ Offline használat
✓ Gyors betöltés
✓ Gyors betöltés
✓ Nem kell letölteni egy alkalmazást / meglátogatni az alkalmazásboltot
✓ Nem kell letöltenie az alkalmazást / látogasson el az alkalmazásboltba
✘ Hacsak nem szeretné elérni az alkalmazás teljes verzióját
✓ Megosztható egy linken keresztül
✓ Megosztható egy linken keresztül
✓ Ikon a kezdőképernyőn
✓ Ikon a kezdőképernyőn
✘ Nincs integráció az okostelefon funkcióival (pl. Zseblámpa, névjegyek, Bluetooth, NFC)
✓ A natív alkalmazások összes funkciója
✘ Még nem támogatott minden operációs rendszer (a PWA-k az iOS / Safari és a Windows / Microsoft Edge alkalmazásokban használhatók, de nincsenek offline funkcióik vagy push értesítések)
✘ csak Android
✓ A keresőmotorok feltérképezhetik
✘ Nem találhatók meg a keresőmotorok
✓ Nincs szükség teljes körű alkalmazás fejlesztésére
✘ De még mindig létre kell hoznia egy webes alkalmazást, amely megfelel a Google szabványainak
✘ Teljes körű Android-alkalmazást kell kifejleszteni
✓ Hacsak nincs már ilyen, akkor csak frissíthet
Ebben a listában előfordulhat, hogy olyan funkciókat láthattál, amelyek különösen vonzóak neked, amelyek közül néhányak lehetnek üzletkötők, és kivettek egy lehetőséget, vagy a másikikat, vagy olyan “hátrányokat”, amelyek nem elegendőek az üzletkötőhöz Tedd el.
Point-to-point, azonban a két nézet egyenlő. Tehát a vita rendezése érdekében: melyik a jobb választás a marketingesek számára?
Melyik a marketingesek számára jobb: Progressive Web Apps vagy Android Instant Apps?
Nos … Sajnálom, hogy elbocsátottam, miután eddig tetted, de ez a kérdés nem olyan egyértelmű, mint amire én azt kerestem.
Ugyanúgy, mint a “mobilalkalmazás versus mobil web” vitához, senki sem élvezi jobban a másikat (bár lehet olcsóbb vagy gyorsabban fejlődni, mint a másik), mert mindez a márkád igényeitől függ, A mobil élményt nyújtani.
Amit a PWA és az AIA tett, a mobil web és a mobilalkalmazások legnagyobb hátrányai enyhítésére szolgál, így mindkét világ legjobbjai közül csaknem mindegyikük tetszés szerint dönthet.
Ha egy rendszeres mobil webhely (vagy mobiloptimalizált, mobilbarát vagy mobil-először) vagy egy PWA-t szeretne létrehozni, akkor egy Progressive Web App is-a-brainer. És ha már van Android-alkalmazásod (vagy építesz egyet), az Instant App alkalmazással történő frissítés sok további előnnyel járna.

A képen keresztül Android fejlesztők
Az iOS-támogatás hiánya mindkettő számára nyilvánvaló hátrány, bár ebben a tekintetben a PWA-k éppen elájulnak, mivel a Safari bejelentette, hogy támogatja a Szolgáltatási dolgozók , Amely lehetővé teszi a PWA offline használatát és az értesítéseket. (A Chrome, a Firefox és az Opera mind jelenleg támogatják a Service Workers és a Microsoft Edge szolgáltatást A fejlődési folyamat során támogatás).
Végső soron a legjobb megoldás többféle kombináció lehet. A Google Developer Advocate Dan Dascalescu cikkében ” Miért kérdezősködik a Progressive Web Apps vs natív? Ez “Ha már rendelkezik termékkel, akkor már rendelkezel egy alkalmazással, egy webes jelenlétgel vagy mindkettővel, és javítania kell mindkettőt. Ha nincs terméked, akkor ha van erőforrásod az eredeti Android + natív iOS + webes alkalmazások készítéséhez, és szinkronban tartja őket, keresse meg. ”
Ha nem igényel Android-specifikus natív szolgáltatásokat, ő indokolja, akkor lefedi a bázisokat egy PWA és egy natív iOS alkalmazás kombinációjával. Bár egyes esetekben a PWA létrehozása növelheti az örökbefogadást még iOS rendszeren is; AliExpress, Alibaba válasza az eBay-re, látta A konverziós arány 82% -os növekedése Az iOS rendszeren, miután elindította a Progressive Web App alkalmazást.
A Progresszív webes alkalmazások már jóval hosszabbak voltak a szervezetek számára, mint az Android Instant Apps, ezért van még néhány felhasználási eset és példa arra, hogy miért dolgoznak, mint az azonnali alkalmazásoknál. A következő évre előre jelzem, hogy látni fogjuk az azonnali alkalmazások szélesebb körű elfogadását, de csak azoknak a márkáknak, akik már fejlesztettek Android natív alkalmazásokat.
Végül, azoknak a vállalatoknak, akiknek a natív Android-alkalmazások fejlesztése szempontjából van értelme, semmi sem változott. A mobil webre és a natív alkalmazásra való befektetés között elutasító vállalatoknak több oka lehet a mobil webre való áttörésnek, miután a Progressive Web Apps eljött – különösen, ha a PWA-k teljes támogatást élveznek a Safari és a Microsoft Edge szolgáltatásban.
Úgy látom, hogy a PWA-k egyre szélesebb választékot kapnak a szervezetek számára, ha egyszerre minden eszközön dolgoznak, mivel valóban ötvözik a mobil web és alkalmazások legjobb tulajdonságait, ugyanakkor általánosan hozzáférhetőek is. De nem fogják teljesen kiküszöbölni az alkalmazások iránti igényt.
Mindennek eredménye, hogy a szervezetek elfogadják a progresszív webes alkalmazásokat vagy az Android Instant Alkalmazásokat, a felhasználók jobb élményt nyújtanak – és ez mindenki számára előnyös.

Ez a cikk volt Eredetileg közzétett A húgom webhelyén, a ClickZ-on, és itt reprodukáltuk a közönségünk élvezetét a Search Engine Watchban.

Rebecca Sentance a ClickZ és a Search Engine Watch szerkesztőszerkesztője.

Szeretne maradni a legújabb keresési trendek tetején? A legfrissebb információkat és híreket a keresési szakértőktől kaphat.

Kapcsolódó olvasmány

A mobiltelefonokra küldött weboldalak mérete négy év alatt megnégyszereződött, ami komoly problémát okozott a webmestereknek és a mobilszolgáltatóknak optimalizálni kívánt SEO-k számára. Ez az oszlop megmutatja a mobil oldal sebességének késedelmét, és hogyan próbálja meg a weboldalakat a problémákra.

A hangkeresést a világ vezető technológiai szolgáltatói azonosítják, mint óriási lehetőséget a piaci részesedés megszerzésére a következő évtizedben. Jelenleg hiányzik a mainstream elfogadás – de mindez hosszú időn át változhat. Tehát ki van a vezető szerepet a hangkeresés “űrversenyben”?

A mai asszisztensek közelebb vannak, mint valaha a mindentudó számítógép sci-fi ideáljához, amelyet évtizedek óta álmodtunk. De az a mód, ahogyan a felhasználók kölcsönöznek velük, nem csak a hangalapú kereséssel foglalkozik – hangutasításokkal. Milyenek ezek a különbségek, és mit tehet az optimális megoldásért?

Ez az oszlop meg fogja vizsgálni, hogyan lehet felismerni, elkerülni és orvosolni a problémákat a mobil videóval kapcsolatban, hogy a nézők a lehető legjobb élményt nyújtsák a videotartalmakkal kapcsolatban, és tartsák meg őket a videók megtekintésekor.

Ha tetszett, kérlek oszd meg barátaiddal!