12 SEO mítosz 2020-ban, amely miatt nem kell aggódnod!

Az internet hatalmas mennyiségű információ forrása, amely néhol igaz, néhol hamis. Sajnos a SEO egy olyan téma, amely köré rengeteg mítosz épült az évek során. Legjobb esetben ezek a SEO mítoszok félrevezethetik az embert, ám a legrosszabb esetben ezek a mítoszok károsíthatják egy fiatal próbálkozó kedvét.

Mai cikkünkben összeszedjük és megcáfoljuk őket!

 1. A SEO Voodoo

Ez az egyik legrosszabb hazugság, amelyet igazolatlanSEO szakértőkmondanak el ügyfeleiknek. A keresőmotor-optimalizálás egy olyan stratégia, amellyel a lehető legjobban optimalizálhatod tartalmad egy adott keresőmotorhoz. Mivel a keresőmotor algoritmusai folyamatosan változnak, a hamis szakértők számára nehézséget okoz minden részlet követése. Innen ered ez a SEO mítosz.

 1. Tartalom, tartalom, tartalom?

Legyünk őszinték; A tartalom nem minden. Tény, hogy a tartalom éppúgy számít, mint a tervezés, a linkek és egyéb tényezők.

 1. A betöltési sebesség nem prioritás

Ez a SEO mítosz valóban árthat neked. Gondolj csak arra, hogyan keresel valamire az interneten. Annyi rendelkezésre álló forrás mellett nem muszáj megvárnod egy olyan oldalt, amelynek betöltése sokáig tart. Különösen a mobiltelefon használók esetében igaz, hogy az oldalsebességnek kell az egyik legfontosabb prioritásának lennie.

 1. A link a múlté

Bár igaz, hogy a keresőmotor algoritmusai hébe-hóba változnak, a linkek még mindig nagyon fontosak. A SEO szakértői egyetértenek abban, hogy a linkek ugyanolyan fontosak, mint a tartalom. A linkek teszik webhelyedet láthatóvá az emberek számára.

 1. Minél nagyobb a kulcsszavak száma, annál jobb

Ez a SEO mítosz igaz lehetett a keresőmotor algoritmusainak korai megalkotásakor, azonban a keresőmotorok ma már kiszűrik ezeket a trükköket, ezért inkább összpontosíts pár kulcsszóra, releváns tartalmakra, linkekre és az oldalsebességre!

 1. Webhelyedet be kell küldened!

A keresők hihetetlen gyors fejlődésének köszönhetően a webhelyek pár percen belül megtalálhatóak.

 1. A SiteMap-ek haszontalanok

A SiteMap rendkívül fontos, ha azt szeretnéd, hogy a keresőmotorok könnyen megtalálják az oldalad. Különösen az okostelefon-felhasználók számának növekedésével. Ebben az esetben a SiteMap lesz a legjobb barátod.

 1. Minden nap frissítened kell a kezdőlapot

Az a helyzet, hogy minden weboldal különböző, viszont örökzöld oldalak igenis léteznek. Amennyiben webhelyed olyan témákban működik, amelyek folyamatos frissítést igényelnek, folytasd és megfelelő időközönként végezz módosításokat! Abban az esetben, ha olyan témákat boncolgat, amelyek nem sűrűn frissülnek, akkor nem kell azzal foglalkoznod, hogy minden nap frissítsd a kezdőlapot. Adevărat, az új tartalom rendszeres időközönként nagyon fontos.

 1. Kövesd a nagy márkák stratégiáját!

Az, hogy a nagy vállalatok követnek egy SEO stratégiát, marketing tervet még nem jelenti azt, hogy az a te esetedben is beválik. Miért van ez így? Nos, azért, mert a céged nem multi. Felhasználói bázisa, tartalma és érdeklődési területe, erőforrása is eltér a többi weboldaltól.

 1. Az algoritmus leértékelései büntetések

A Google büntetést szab ki egy olyan webhely számára, amely szerintük megsérti a webmestereknek szóló irányelveket. Az algoritmus leértékelései nem azonosak a büntetésekkel. Néhány webhely jó eredményeket tapasztal az algoritmusváltozások miatt.

 1. A közösségi média kapcsolatban áll a SEO rangoddal

Ez a SEO mítosz el fogja veled hitetni, hogy közösségi média oldalaid közvetlenül kapcsolódnak SEO rangodhoz.

Az igazság azonban az, hogy a közösségi média csak a márkádat teszi láthatóbbá. Persze ezt lehet linképítésre használni, viszont, ha nem ez a fő célod vele, akkor semmi nem fog történni a pozícióddal.

 1. A PPC növeli az organikus rangsorolást

PPC= pay per click, tehát fizetés a kattintások után. A legtöbb ember azért használja ezt, mert megengedheti magának, viszont az igazat megvallva ez sosem fog segíteni az organikus rangsorolásban. A PPC önmagában nem segíti a SEO-t.

Ezek lettek volna tehát azok a mítoszok, melyeknek nem szabad hinnünk, ha sikeres SEO stratégiát szeretnénk felépíteni. Amennyiben Te is szeretnéd sikerre vinni vállalkozásodat, keress minket bizalommal, segítünk!

Daca ti-a placut, vă rugăm să împărtășiți cu prietenii dvs!