SEO writing

A SEO szövegek elkészítése nem csak a kulcsszavak felhasználásáról szól, hanem számos más dolgot is magában foglal. Ezek segítségével az adott tartalom jobb minőségűvé válik, amit a Google is érzékel az indexelés során, végső soron pedig jobb helyezésekkel jutalmazza a találati listákon.

Ebben a cikkben 8 olyan tipp olvasható, melyekkel jobbá válnak a SEO szövegeink.

1. Írjunk minőségi tartalmat:

Ez a legfontosabb szabály, mivel hiába tartjuk be a soron következő többi pontot, minőségi tartalom nélkül nem fog működni az adott anyag.

2. Használjunk rövid bekezdéseket:

A rövid bekezdések jobban olvashatóbbá teszik a bejegyzést, így alapszabályként érdemes 3-4 mondatonként újabbat kezdeni. Arra is figyelni kell, hogy ne legyenek túl rövidek ezek az egységek, ha csak egyetlen mondatot szúrunk be mindenhova, az úgy fog kinézni élőben, mint egy receptoldal hozzávalók listája.

3. Használjunk címsorokat:

Szervezzük az egybetartozó bekezdéseket egységekbe, melyeknek adjunk saját alcímet. Az áttekinthetőség is javul így, egy olvasó már a címsorokra ránézve látni fogja, hogy jó a cikkünk, és nekiáll a végig olvasásának.

4. Szúrjunk be listákat:

Ha olyan bekezdésünk van, ami hasonló adatokat sorol fel, azokat tegyük sorszámozott vagy egyszerű listába. Így nem terheljük fel a látogatót a sok információval, hanem a saját tempójában tudja feldolgozni őket. Később pedig egyszerűen visszatérhet ehhez a szakaszhoz, mivel a lista mindig jól látszik a cikkben.

5. Adjunk hozzá kiegészítő anyagokat:

Szintén könnyebbé tehetjük az olvasást, ha a szövegeket további elemekkel törjük meg. Egy-egy kép, videó vagy más tartalmi rész emellett extra információt is hordozhat, emiatt mindig ügyelnünk kell arra, hogy csak kapcsolódó anyagokat használjunk fel.

6. Használjunk szövegformázást:

Az egybefüggő szövegből szintén ki tudjuk emelni a mondandónkat a szavak megformázásával. Ha félkövérré, dőltté vagy aláhúzottá teszünk egy-egy részt, az messziről kitűnik a cikkből. Ezek arra is ideálisak, hogy megragadjuk azon olvasók figyelmét, akik olvasás helyett csak gyorsan átfutják a témát, és pont az ilyen kiemeléseken akad meg a szemük.

7. Tereljük az olvasót belső linkekkel:

Ha azt szeretnénk, hogy az olvasóink kapcsolódó tartalmakhoz is eljussanak, akkor belső linkek beszúrásával irányíthatjuk őket. Mivel az ilyen hivatkozásokra csak rá lehet kattintani vagy nem, így nincs más választásuk az irány megválasztásánál. A jól megírt kezdő conţinut már felkelti a látogató érdeklődését, ezért a linkekkel az ajánlatainkra vagy termékeinkre is tovább küldhetjük őket. Nagyot fog javulni a konverzió, mert már felépült a bizalom.

8. Szúrjunk be tartalomjegyzéket:

Főleg a közepesen hosszú vagy még részletesebb cikkeknél fontos, hogy tartalomjegyzéket használjunk a cikk elején. Ezzel már azonnal áttekintést adhatunk a fő témákról, melyekre kattintva az érdeklődő a kívánt részhez ugorhat. A Google is előnyben részesíti ezt a megoldást, mert megkönnyíti az indexelést.

SUNT INTERESAT
SEO writing
Daca ti-a placut, vă rugăm să împărtășiți cu prietenii dvs!