2017-ben sok a hangsúly a közelgő Mobil-első index și Tartalma a HTTPS-n keresztül . De még két másik fontos divatbemutató téma volt az árnyékban: a kiberbiztonság és Helyszínsebességet .

2010 óta a Google rendelkezik Nyilvánosan elismert Hogy figyelembe veszik az oldal betöltési sebességét és a webhely sebességeit, valamint olyan eszközöket, mint a Page Speed ​​Insights (számos más harmadik féltől származó megoldással együtt), képesek voltak nyomon követni és elemezni a másodperceket.

Azonban a gyors oldalbetöltési sebesség és a nagy felhasználói élmény mérlegelése nem mindig volt könnyű. Mivel az internet mindennapi életünk egyre fontosabb részévé vált, online tapasztalatunk fejlődött, és mi (mint felhasználók) sokkal inkább Vizuális tartalom .

Miért olyan fontos a webhely sebessége?

A nagyvilágú képek nagy képfájlokat, videofájlokat és potenciálisan sok JS-et és CSS-t is tartalmaznak az írott szöveg megalkotásához. Ez azt is jelenti, hogy több betöltésre van szükség, így növelve a terhelési sebességet.

Az az oka, hogy ez egyre inkább problémát jelent, mert 2015-ben a mobilforgalom számos vertikumon keresztül érte el az asztali forgalmat, és a mobil felhasználók mindenhol böngésznek; Amikor otthoni, munkahelyi, vagy barangolási adatokkal utazik a Wi-Fi-n. A felhasználók észreveszik a lassú betöltést; Ami azt jelenti, hogy a Google észrevette a felhasználókat, hogy észreveszik a lassú betöltési oldalakatés most Facebook észrevette Lassan töltő oldalak.

A webhely sebességével kapcsolatos problémák felismerése

Jelenleg a mobil válaszkészséget és a HTTPS-t körülvevő zaj miatt sok webmester és fejlesztőcsapat elárasztja a változásokat. Azt is érdemes megjegyezni, hogy nem mindenki fut modern verem vagy tiszta weboldal; Még mindig sok nagy weboldal van a régi platformokon.

Ezt mondják, számos ellenőrzés elvégezhető, ami nagyban különbözné az oldal terhelési sebességét a kód újratervezésével.

JavaScript könyvtárak

Számos webhelyet kerestem, amelyek nagyok JavaScript könyvtárak Amelyeket nem használnak sok oldalon, de még mindig be kell tölteniük minden oldalon.

A túlzott hívások nagy mennyiségű felesleges JavaScript- és CSS-fájlok létrehozása lassítja a teljes oldal betöltési sebességét.

Ezeket a kódelemeket a kód vége felé mozgathatja, vagyis utoljára hívják őket. Ez csak akkor érintené a felhasználót, ha olyan dinamikus telefonszámokat használ, amelyek az elemet a JavaScript segítségével változtatják, de a villogás gyakran csak egy huszadik másodperc és minimális.

Képoptimalizálás

A képek és a grafika nagy szerepet játszanak mind a tartalom üzenetének átadásában, mind a weboldal felhasználói élményének javításában. A képek megszabadulása nem életképes, de tömörítve a fájlméreteket.

Egyes esetekben a képek továbbítása is optimalizálható. Ha a képed elég messze van egy tartalomtól, használja a lusta betöltési megoldásokat, vagy még jobb, használja a CDN-t, mint a Cloudflare vagy az Amazon CloudFront.

Rendszer betűtípusok

Egy másik (és valamivel kevésbé gyakori) megoldás az oldal betöltési sebességének javítására a rendszer betűtípusainak felhasználása.

A rendszer betűtípusai azok a betűtípusok, amelyek előre telepítve vannak a készüléken. Ezek nagyszerű lehetőségek, mivel nem kell betölteni őket, egyszerűen hívja a rendszer betűtípusait a CSS-ben. Az említettek szerint a rendszer betűtípusának kiválasztása bonyolult lehet.

A rendszer betűtípusai általában két kategóriába sorolhatók, optimalizálva a képernyőhöz és optimalizálva a nyomtatáshoz. A fő különbség a betűk között a részlet. Az egyetlen másik probléma, amikor kiválasztják a rendszerszintű betűtípust, hogy valóban túl vannak kitéve.

Mivel minden számítógép és eszköz a világon (elég közel) van, ezek nem egyediek; Így ha a tipográfia fontos a márkához, használjon egyedi betűtípusokat. De ha Helvetica, Garamond vagy Seravek meg fog tenni, használja őket.

Az AMP valóban a megoldás?

Nem tudtam átmenni az egész cikkén anélkül, hogy megemlíteném az AMP-t. Az AMP lehetővé teszi a webmestereknek, hogy elkészítsék lassú, nehéz oldalukat, de lényegükben új AMP-oldalukon szolgálják fel tartalmukat, amelyek visszavezetik az eredeti lassú oldalra.

Gyorsított mobil oldalak A felületen úgy tűnik, hogy könnyű megoldás, különösen a nagy tartalomszolgáltatók számára. De ez nem megoldás a problémára, inkább a repedések fölött.

Ami ezeknek a nagy helyeknek a lassú és nehéz helyzetét okozta, gyakran szorosan kötődnek ahhoz, hogy hogyan generálnak bevételt, hirdetéseket. Nagy banner hirdetések, bannerek tartalomra, overlayek, automatikus lejátszás videók az oldalsávon (yuck), mindent ott, hogy megtekinthessük és élesítsük a weboldalt egyre közelebb egy másik CPM-naphoz.

Az AMP-vel nem kap ugyanolyan mértékben, és elveszíti a potenciális bevételeket és hirdetésmegtekintéseket. A tartalom formázása is nagyon ellenőrizhető, és az a tény, hogy a Google a tartalmat tárolja, különös helyzetbe hozza a tartalomszolgáltatót.

A Google nyilvánvalóan hajlandó a kiadóknak arra, hogy használják az AMP-t, és kihasználják a rangsor előnyeit (AMP v non-AMP), de még mindig furcsa a helyzet. Sok webmester áttelepült az AMP-re, mivel nagy webes tulajdonokat irányít, De nem azért, mert logikus üzleti értelemben van erre, hanem azért, mert túlságosan félnek attól, hogy versenytársaik ne mozogjanak.

Az AMP a helyes lépés számos weboldalon, de először minden lehetőséget felmérnék Gyorsítsák fel webhelyét Mielőtt belép az AMP hajóba.

Következtetésképpen

Előállítása Egy modern weboldal Amely a SEO és a felhasználók számára egyaránt működik, nem könnyű. Számos gondos műszaki tervezésre és fejlesztésre van szükség annak érdekében, hogy hasznos, értékes tartalmat tartalmazzon; Hogy biztonságban van; Hogy mobilon dolgozik; És hogy gyors.

A webhely sebessége gyakran figyelmen kívül hagyható kisebb prioritásként, de ez rendkívül fontos része a kvartettnek. Számos ingyenes módja van Teszteld a webhelyed sebességét Valamint sokan jó útmutatást nyújtanak a problémák számának javításához.

Daca ti-a placut, vă rugăm să împărtășiți cu prietenii dvs!