7 mód 2021-ben a SEO eredményeid felpörgetéséhez

Az alábbi 7 módszerrel te is könnyedén felpörgetheted a SEO eredményeid.

1. Képek optimalizálása

A legtöbb weboldal tele van képekkel, melyek jelentősen le tudják rontani a betöltődés sebességét. Érdemes mindig csak akkora verziókat használnod belőlük, amekkorát a felhasználási cél indokol, mindig a megfelelően méretezett képet választva. Ezzel akár másodperceket is javíthatsz az oldalbetöltődésen.

Szintén gyorsíthatod az oldalad, ha a méret mellett az adatmennyiséget is optimalizálod. Számos ingyenes szolgáltatás van, melyek úgy csökkentik a kép méretét, hogy nem romlik a minősége, ezzel megint csak jobb SEO helyezéseket érhetsz el.

2. Állítsd be a képek alt címkéjét

A képekhez alt címkét beállítva sokat teszel azért, hogy a gyengén látók az olvasó szoftvereikkel megismerjék a weblapod. А Google is felhasználja ezeket a címkéket a rangsorolás alatt, így ha olyan alt tageket adsz meg, melyek kulcsszavakat is használnak, akkor további SEO előnyöket élezhetsz.

Természetesen itt is számít, hogy a kevesebb néha több, azaz ne zsúfold túl az alt címkéket, és ne halmozd a ключевые слова!

3. Használj SEO címet és meta leírást

A weboldaladon minden aloldalhoz beállíthatod a SEO címet és meta leírást, melyet a Google megjeleníthet a találati listákon. A cím ráadásul a rangsorolásnál is felhasználásra kerül, ezért okosan kulcsszavakat használhatsz benne. A leírás pedig arra jó, hogy felkeltse az olvasók figyelmét, akik ezért többen kattintanak át a Google keresőből.

4. Adj hozzá szöveges elemeket

A Google mesterséges intelligenciával térképezi fel a képet tartalmát, ennek ellenére az így kinyert információ nem biztos, hogy a neked legjobbat takarja. Emiatt minden aloldaladra tenned kell szöveget, még akkor is, ha amúgy a képekkel akarsz elmondani valamit.

5. Javítsd a nem működő linkeket

Az internet folyamatosan változik, ezért idővel eltűnnek róla weboldalak. Ha egy ilyen helyre linkelsz, akkor a hivatkozás nem fog működni. Néhány törött link még nem gond, de ha túl sok lesz belőlük, azzal leronthatod az oldalad minőségét, ami kihatással van a SEO-ra.

Ha sok tartalmat tettél közzé, akkor az ellenőrzés egy idő után szinte lehetetlenné válik, ezért használd az úgynevezett dead link checkereket. Ezek a szolgáltatások felkeresik a weboldalad, végig mennek minden részén és kipróbálják a hivatkozásokat is. Ezután az összegzésben pontosan elmondják neked, hol találtak halott linkeket, melyeket már egyszerűen javíthatsz.

6. Használj HTTPS-t

A HTTPS mutatja azt a látogatóidnak, hogy az oldaladon megadott adataik biztonságban vannak. A Google is erősen támogatja ezt a törekvést, és a top böngészők a címsorukban figyelmeztetést adnak a látogatónak, ha a HTTPS tanúsítvány nincs rendben.

A legtöbb webhoszting cég ingyen biztosít egy alap HTTPS-t, ha ez neked nem érhető el, akkor a Let’s Encrypthez hasonló szolgáltatóktól költségmentesen igényelhetsz egyet magadnak is.

7. Állíts be CDN-t

A CDN a content delivery network rövidítése, és egy olyan hálózatot takar, mely szerte a világban szervereken helyezi el a weboldalad másolatát. Így érkezzenek akárhonnan a látogatóid, mindig a hozzájuk legközelebbi helyről kerül kiszolgálásra az oldalad, ezzel javul az oldalbetöltődés ideje.

Mivel ez fontos rangsorolási faktor, ezért érdemes neked is beállítani a CDN-t a webhelyeden. Az olyan szolgáltatók, mint a Cloudflare, ingyenes alap CDN szolgáltatásokat biztosítanak bárkinek.

Если вам это понравилось, пожалуйста, поделитесь с друзьями!