szállodai seo

A szállodák és más szálláshelyek keresőoptimalizálása külön kategóriát jelent az online térben. Nem is véletlen, hogy sokan specializáltan foglalkoznak ezzel a területtel. Ha azonban mi magunk szeretnénk a saját szálláshelyünk online ismertségét kézbe venni, akkor érdemes az alábbi pár ponton végig mennünk.

Használjunk megfelelő és naprakész kulcsszavakat

A megfelelő kulcsszavak nagyon fontosak a szálláshelyek online oldalán. Nem elég csak azokat beilleszteni a tartalomba, amikre mi gondolunk. Érdemes megismerni a célcsoportunk keresési szokásait. A Google kulcsszótervezője ebben sokat segíthet, azonban ha tudjuk a célcsoportunk korosztályát és igényeit, az még pontosabb kulcsszavakat adhat nekünk. Ezeket a kulcsszavakat természetesen jelenítsük meg, például a blogbejegyzésekben, a weboldal leírásában és a bemutatkozásban is. A dinamikus – tehát a változó – bejegyzésekben pedig nem árt, ha naprakészen tartjuk a kulcsszavakat. Mit jelent ez? Ha például arról van éppen szó, hogy sok vendéglátóhely bezár a magas rezsi költségek miatt – viszont mi nem – akkor nyugtassuk meg az érdeklődőket, hogy nyitva tartunk továbbra is.

Google cégem – amiről sokan megfeledkeznek

A Google rendkívül hatékony felületet biztosít arra, hogy megismertessük a szálláshelyünket. Nem csak a térképre segít felkerülni, de egy igen részletes bemutatkozó felületet is szolgáltat a részünkre, amit ha teljesen kitöltünk, akkor hatékonyan megtalálhatnak minket a leendő vendégek. Az ilyen adatlapokra feltölthetjük a bemutatkozónkat, galériát készíthetünk a szálláshelyről, a szobákról és persze a vendégek írhatnak véleményeket is.

Gyűjtsük a véleményeket

Ha valóban olyan szálláshelyet szeretnénk, ahová mindenki imád visszatérni, akkor gyűjtsük a pozitív véleményeket. Persze, itt ebben az esetben hiteles véleményekről legyen szó. Ez nem csak nekünk segít abban, hogy jobbá tegyük a szolgáltatásinkat, de az érdeklődők felé is igen pozitív benyomást kelthetünk. Egy jó ajánlóval rendelkező szálláshely vonzó, akkor is, ha épp néha akad a vélemények között egy-két nem túl pozitív. Ilyen esetben reagáljunk nyilvánosan és kedvesen a véleményező mondataira, és persze igyekezzünk kijavítani az általa felhozott hibákat.

Legyünk jelen az online listázó webhelyeken

Ha szálláshelyet működtetünk, akkor ragadjuk meg a lehetőséget és kerüljünk fel a lehető legtöbb szállás listázó portálra. A leendő vendégek gyakran az ilyen helyeket keresik először. Ráadásul az ilyen portálok találta is nagyon jó helyen szerepel.

Linképítés – csak egyszerűen

A linképítéstől kicsit mindenki idegenkedik, aki tulajdonosként például szálláshelyet működtet. Pedig ez az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy sok érdeklődőt szerezzünk az oldalunkra. Paano Ito Gumagana? A saját egyedi tartalmainkat megoszthatjuk más portálokkal, akik szívesen átveszik csere cikkért vagy bérleti díjért cserébe. Utóbbi esetben úgy kell gondolni erre, hogy egyfajta hirdetési felületet bérlünk náluk. A saját tartalmunkban – ami persze valamilyen módon kapcsolódik hozzánk témakörileg – néhány keyword alá linkeljük a mi oldalunk adott menü pontját. Ezzel pedig a látogatót a saját oldalunkra irányítjuk. Miről szóljon a cikk? A legjobb cikkek sosem direktek. Cikkünk szólhat szálláskeresés szempontjából például a régió bemutatásáról vagy a helyi nevezetességekről, amiben megemlítjük, hogy szállásként a mi vendéglátóhelyünk jó választás lesz.

Technikai SEO javítása a weblapon

A technikai SEO azokat a háttérben található leírásokat takarja többek közt, amikkel direkt módon nem találkozik az olvasó. Ilyen a meta leírás vagy a képek elnevezései. Ezek nem jelennek meg közvetlen sehol igazán, mégis érzékeli őket a kereső. Ezen kívül a technikai SEO részét képzi az adott oldal felhasználói élményének javítása. Mennyire gyors a weboldal? Gyorsan töltődnek be a fotók? Ha nem, az bizony nem túl előnyös, mint ahogy az sem, ha nincs mobilra optimalizálva a weboldal. Utóbbi rendkívül fontos, hiszen manapság az emberek többsége szinte mindent mobilról intéz.

Kung nagustuhan mo, mangyaring ibahagi sa iyong mga kaibigan!