Vége a régi a Google Search Console-nak!

Több mint két telt el a Google Search Console előző verziójának megjelenése óta. Mivel a keresőmotor 2018-ban hozta ki az újabb verziót, ezért a napokban bejelentették, hogy a továbbiakban megszüntetik a régi verzióhoz való hozzáférést.

A Google bejelentése szerint: „az új Google Search Console több mint két évig tartó tesztelése és csaknem egy évvel ezelőtti megjelenése után a régi Google Search Console-t leállítjuk. Ma újabb fontos mérföldkövet érünk el a fejlődési útunk folyamán, búcsút mondunk sok régi Search Console-jelentésnek, beleértve a kezdőlapot és a kezelőfelületet is.”

Hogyan is fog kinézni mindez a gyakorlatban? Először is a Google minden olyan keresést, amely a régi verziót próbálja elérni, át fog irányítani az új Google Search Console felületre. Igaz ugyan, hogy számos olyan régebbi jelentés van, amelyeket még nem telepítettek át, illetve nem jelennek meg az új kezelőfelületen. Szerencsére, ezek sem vesznek el számunkra, hiszen az új „Google Search Console” „régebbi eszközök és jelentések” elnevezésű lehetőség révén, linkeken keresztül érhetjük el őket.

Ne feledjük, hogy ezek a hivatkozások nem fognak akkor működni, hogyha az új verzióban már elvégeztük a domén tulajdonságok beállítását. Szóval győződjünk meg arról, hogy a régi tulajdonságokat látjuk annak érdekében, hogy hozzáférhessünk ezkehez a jelentésekhez.

Akik már jól ismerik a régi felületet, azok számára az új Search Console nagy változásokat fog jelenteni. totoo, hogy a Google lassan távolította el az egykori Search Console felületet, mert néhány SEO-s továbbra is ragaszkodott a megszokott funkciókhoz. Most azonban eljött a változás ideje, amelyre nekünk is fel kell készülnünk, amennyiben továbbra is sikeresek szeretnénk lenni a keresőoptimalizálásban.

Kung nagustuhan mo, mangyaring ibahagi sa iyong mga kaibigan!