Azóta, hogy a Google elkészítette közlemény Hogy a HTTPS rangsorjelző, sok vita folyik arról, hogy az extra ‘s valóban megéri-e a szóváltás.

Nyilvánvaló előnyökkel jár az igényelt zöld lakat megszerzése, de sok idegesség is van a kapcsoló tényleges megvalósításában.

A megértés érthető; Mint bármely nagy változás a weboldalon, a hibák rendkívül költségesek lehetnek – mind a felhasználói élményhez, mind a Keresési láthatóság . A kockázatok csökkenése a rangsorban a SEO-k Remegve a csizmájukat .

Ez azonban nem elég ok a változás elkerülésére. Mindent megtettünk a biztonságos web létrehozása felé. Nyomást gyakorolnak a weboldal tulajdonosai, hogy felelősséget vállaljanak webhelyeik biztonságáért; Azok, akik nem, a Google kellően jutalmazza.

Mit jelent a HTTPS?

A HTTPS jelentése Hypertext Transfer Protocol Secure; Nem mintha ez segítene neked jobban megérteni, mint néhány másodpercel ezelőtt.

Ahogy a Google elmagyarázza, a HTTPS “védi az adatok sértetlenségét és titkosságát a felhasználó számítógépén és webhelyén”. Ez három védelmi réteget tartalmaz: titkosítás (búcsúzás hallgatók), adatintegritás (búcsúzott adatok) és hitelesítés (viszlát támadások).

Röviden, a HTTPS elengedhetetlen egy biztonságos és biztonságos élmény biztosítása a weboldal felhasználók számára. Ez kiemelkedő fontosságú egy olyan korban, amikor az internetes biztonság minden feszültségtől egyre nagyobb mértékben fenyeget.

Mindent elmondva érdemes megemlíteni, hogy a HTTPS nem teszi meg a webhelyét áthatolhatatlan erődnek. Még a világ legjobb biztonsága mellett a webhely még mindig támadható.

Ez csak egy szerencsétlen valóság a digitális korunkban – nézze meg a legutóbbi felszabadító támadásokkal szerte a világon. Ennek ellenére a HTTPS biztosan segít.

A HTTPS előnyei

Először és legfőképp egy SEO-perspektívából, a Google a webhely biztonságát rangsorolási jelnek tekinti Előnyben részesítik a HTTPS weboldalakat . Bár jelenleg csak egy “könnyű” rangsor, és ezért csak nagyon kevés keresési lekérdezést érintenek, azt várjuk, hogy ez fejlődjön.

Sokkal inkább, mint a mobilbarát weboldalak felé történő elmozdulás, amely lendületet kezdett, és hirtelen megütötte az arcát az (alig indokolható) #mobilegeddon és a mobil-első indexeléssel, csak idő kérdése A biztonságos webhelyek prioritássá válnak . Ráadásul szeretjük a marginális nyereségelméletet, így minden kis segít!

A HTTPS-re való áttérés hatékonyságát valószínűleg a weboldal típusa határozza meg. Például az e-kereskedelmi webhelyek minden bizonnyal a legtöbbet kihasználják a HTTPS kapcsolóból. A fizetés vagy az érzékeny adatok cseréje esetén a biztonság kritikus lesz.

A HTTPS-re való áttérés még nem lehet olyan fontos, mint a jó minőségű tartalom vagy a linképítés, de ostobaság lenne elvetni fontosságát ezen az alapon.

További előnyöket jelentenek a felhasználói élmények területén is; A látogatók bízni fognak a webhelyén, és bízik abban, hogy biztonságos böngészési élményt nyújt számukra. Ráadásul ne felejtsük el a nyugalmat, mert tudni fogja, hogy webhelyét védi a kis “.

A HTTPS-vel kapcsolatos aggodalmak

De – és mindig van valami. Csak a gondolat, hogy áttérnek a HTTP-ről a HTTPS-re, elég ahhoz, hogy megfélemlítse a mozgásért felelős személyeket. Mi történik, ha véletlenül blokkolom a fontos URL-eket a robots.txt fájlban? Mi van, ha lassítja a webhelyem sebességét? Mi van akkor, ha webes alkalmazásai nem kompatibilisek a HTTPS-vel? Mi van, ha elrontom a átirányításokat és a kanonikus címkéket? Mi van, ha a webhelyem rangsorolása zuhan, soha nem tér vissza? Mi van, ha a weblapom csak elhagyja a digitális ökoszisztéma arcát?

Ezek leginkább jogos aggályok, de nem szabad megállítani. Itt a Yellowball-ban, a közelmúltban úgy döntöttünk, hogy megcsináljuk.

Hasonló aggodalmak merültek fel, különösen, hogy látni fogjuk a rangsor kezdeti csökkenését, és nem volt biztos benne, hogy ez mennyi ideig tart. De sajnos, megbizonyosodtunk róla, hogy a mozgásért felelősek pontosan tudták, mit csinálnak, és követettük a legjobb gyakorlatokat (rövidesen hozzájutva).

Szóval történt valami szörnyen? Láttunk enyhe csökkenést a rangsorban, de ezek már visszaemelkednek a normális szintre, és várhatóan átfogó javulást várunk a hosszú távon. Tehát nem, nem történt semmi rossz, és most mindannyian lazíthatunk abban a tudatban, hogy a nagy lépés megtörtént.

HTTPS migrációs ellenőrzőlista

A migráció során hibákat lehet végrehajtani, ezért fontos, hogy végezze el a kutatást és gondoskodjon arról, hogy a folyamatot megfelelően kezeljék. Ha ezt a lépésenkénti ellenőrzőlistát követi, és felveszi a segítséget valakinek, aki ismeri a cuccukat, akkor rendben lesz.

  1. Kaphat biztonsági tanúsítványt (Általában SSL tanúsítványként). Győződjön meg róla, hogy magas szintű biztonsági lehetőséget választasz: a Google 2018-bites kulcsot ajánl. Ezeket a tanúsítványokat egy tanúsító hatóságtól szerezheti be, de javasoljuk, hogy vásároljon egyet a tárhelyszolgáltatótól, mivel általában segít telepíteni.
  2. Állítson átirányítást Hogy az összes régi HTTP-oldal átirányítható az új HTTPS-oldalakra. A “s” csak egy apró különbség lehet, de ez még mindig teljesen elkülöníti az URL-eket. Hozzon létre egy URL-térképet, amely felsorolja az összes régi URL-t a megfelelő újakkal. Ha már régóta szeretne kicsit csípnie az URL-struktúrájához, akkor ez a megfelelő idő erre. Mindenképpen használjon állandó 301 átirányítást (nem átmeneti 302 átirányítás).
  3. Belső hivatkozások frissítése Így ezek mind közvetlenül az új HTTPS-oldalakra irányulnak, nem pedig az átirányításra.
  4. Frissítse az összes többi erőforrást Beleértve a képeket, letöltéseket és más szkripteket is, mivel mindezeknek meg kell mutatniuk a helyes HTTPS helyeket is.
  5. Kerülje el a HTTPS webhely blokkolásának blokkolását A robots.txt használatával és a ‘noindex’ címke elkerülésével.
  6. Indítsa újra a webhelyét A Google Search Console segítségével és elküldheti új webhelytérképét. Ne feledje, hogy új URL-t kell létrehoznia. Nem tehetsz csak a régi ingatlanra, és elvárhatod, hogy működjön.
  7. Az összes teszt működik Helyesen használja ezt SSL szerver teszt . Ha bármilyen technikai probléma merül fel, akkor lépjen kapcsolatba gazdájával vagy fejlesztőjével, hogy gyorsan megoldja a problémákat.

Ez nem egy átfogó lista, ezért érdemes egy szakértő segítséget nyújtani. Ne feledje, hogy ellenőrizheti az adatokat a Google Search Console-ban, hogy megtudja, van-e URL vagy bejárási hiba.

Következtetés

Mindent összevéve, világos, hogy a HTTPS-re való áttérés előnyei meghaladják a potenciális buktatókat. A biztonságos webhely csak egyre fontosabbá válik, és minden lehetőség, hogy végül a HTTPS egyenértékűségével találkozunk mobilegeddon (Securigeddon?).

Miután elmondta, vannak olyan esetek, amikor a mozgás nem feltétlenül szükséges. Például, ha személyi blogot futtat, csak kevés látogatót látogasson el a weboldalra, és nem számíthat arra, hogy ez az új években drámaian megnő.

Ha azonban a forgalom növekedését látja, vagy ha már nagy forgalmat lát, akkor tanácsunk a kapcsolót megtenni.

Röviden, a Google azt mondja. Akkor csináld.

Ha tetszett, kérlek oszd meg barátaiddal!