2016. novemberében a Google bejelentette Mobil-első index kezdeményezés. Egy átfogó képet osztottunk GYIK , De azóta a Google kidolgozta az új mobil-első index indításával kapcsolatos problémákat. Valójában nem számítunk rá, hogy mindaddig látni fogjuk Valamikor 2018-ban , Jóval több mint egy éve, hogy bejelentették ezt a kezdeményezést.
A Google webmesteri trendjeinek elemzői, köztük John Mueller és Gary Illyes, nagyon aktívak voltak a webmesterekkel kapcsolatos kérdések megválaszolásában a frissítés körül. Az időzítésen kívül, amelyet a kettő nem ellenőrzi, a közelmúltban megosztott néhány tippet és tanácsot a webmestereknek.
Vigye át az m-dot webhelyet, hogy reagálhasson a bevezetés előtt
A Google egy nemrégiben megjelent “webmester irodai óra” videón (a 25:16 jel ), Hogy ha egy bizonyos ponton tervezed az m-dot domain átvitelét egy teljesen érzékeny weboldalra, akkor ezt meg kell tennie, mielőtt ez a mobil-első index megy.
A logika az, hogy most a Google rendelkezik asztali indexel. Tehát a Google nem igazolja az Ön m-pontját; Csak megjegyzik az m-dot URL-eket, de az m-dot tartalmát nem igazolja. Tehát, ha migrálást hajtott végre az m-dotről a fő www-adataidra, a Google nem kell indexelni semmit, csak frissíti ezeket a mobil jegyzeteket, mondván, hogy a fő webhely mobilbarát, mert érzékeny.
Ha várakozik erre a mobilbarát index bevezetése után, akkor a Google teljes mértékben indexeli m-dot tartalmát és URL-jét. Ezután a migráció hosszabb időt vesz igénybe, mivel a Google nem csak az URL-ek frissítését, hanem az oldalakon megjelenő tartalmakat és jelzéseket is. Röviden, ésszerűnek tartja, hogy az m-dot migrációs terveket most már a várakozás ellenében állítsa be.
A mobil tartalomnak meg kell egyeznie az asztali tartalmával
Számos felhasználói tapasztalattal rendelkező szakértő azt mondja, hogy a webhely mobilverziójával kevesebb tartalmat és kevesebb szolgáltatást jeleníthet meg. De ahogy mi tárgyalt , Mivel a webhelyén kevésbé van tartalma az asztali webhelyén, akkor a rangsorváltozásokat eredményezheti, ha a mobil első index él.
Mondta John Mueller a Google Twitter Hogy “a mobil oldalaknak teljes mértékben egyenértékűnek kell lenniük a tartalomban és a funkcionalitásban az indexeléstől függetlenül.” “Miért várnánk megjavítani ezt?” – tette hozzá. Mueller logikája az, hogy a felhasználók ugyanolyan szintű tapasztalatot szeretnének, ezért kitaláljuk, hogyan lehet felhasználóbarát módon eltávolítani a tartalmakat vagy a funkcionalitást. Ez nem csak segít abban, hogy megadja a felhasználókat, amit akar, hanem indexeléssel, amikor az új mobil-első index mutatkozik be.
Hogyan fog megjelenni a mobil-első index?
Tehát tudjuk, hogy a mobil-első index valószínűleg nem indul el Valamikor 2018-ban , De hogyan fog történni?
Ma reggel Mueller mondta Twitter Hogy helyszíni alapon készítik el. Néhány hónappal ezelőtt hasonlót mondott, mondván, hogy a Google elhúzhatja ezt az indexet Tételekben .
“Úgy tervezzük, hogy a helyszíneket átkapcsolják, ahogy látjuk, hogy készen állnak” – mondta Mueller. Így a Google a webhelyeket áthelyezheti tételenként ezen az új indexen. Hozzátette, hogy “valószínűtlen, hogy egyetlen” elindulási dátummal rendelkezünk “.” De mindezek az információk, amelyeket csak megosztott, “még mindig működnek”, és mindez változhat.
Először is, a Google előre értesül arról, hogy a webmestereknek és a SEO-nek hogyan kell felkészülniük a mobil első indexre.

A szerzőről

Ha tetszett, kérlek oszd meg barátaiddal!