A. A helyi SEO és annak fontossága a földrajzilag meghatározott területre célzó vállalkozások számára

A helyi SEO (keresőoptimalizálás) olyan folyamat, amely segít a vállalkozásoknak javítani az online láthatóságukat a helyi keresési eredményekben. A helyi SEO különösen fontos a földrajzilag meghatározott területre célzó vállalkozások számára, mivel ezek a cégek gyakran a közvetlen közelben található ügyfelekre támaszkodnak bevételük és növekedésük érdekében.

Egy 2018-as BrightLocal felmérés szerint a felnőtt internetezők 97%-a online keres a helyi vállalkozások megtalálására, és 86%-uk használja a keresőket helyi információk keresésére. Emellett a Think With Google adatai szerint a “közelben” keresések az elmúlt években több mint kétszeresére nőttek. Ez a statisztika rámutat arra, hogy a helyi SEO mekkora jelentőséggel bír a kis- és középvállalkozások számára.

B. A helyi keresési lekérdezések növekedésének és a helyi vállalkozások közötti verseny fokozódásának említése

A helyi keresési lekérdezések számának növekedése és a helyi vállalkozások közötti verseny fokozódása azt jelzi, hogy a vállalkozásoknak kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a helyi SEO-ra annak érdekében, hogy kiemelkedjenek a tömegből és vonzzák a potenciális ügyfeleket.

A Google adatai szerint a “közelben” keresések növekedési üteme 2019-ben 150%-kal haladta meg az általános keresési növekedés ütemét. Emellett a Mediative kutatása szerint a helyi keresési eredményekben az első helyen szereplő vállalkozások átlagosan 33%-os kattintási arányt érnek el, ami rámutat a helyi SEO jelentőségére a forgalom és az ügyfélszerzés szempontjából.

Ezért a helyi SEO stratégiák alkalmazása és fejlesztése elengedhetetlen a vállalkozások számára, amelyek egy adott földrajzi területen szeretnének növekedni és versenyképesek maradni.

Helyi SEO statisztikák és trendek

  • A. A helyi keresések nagy hatással vannak az üzletek forgalmára és bevételére. A Google szerint a mobiltelefonon helyi keresést végző felhasználók 88%-a egy napon belül meglátogatja a keresésben talált üzletet. Továbbá, ezen felhasználók 28%-a vásárol is a látogatás során.
  • B. A mobilkeresési statisztikák és hatásuk a helyi SEO-ra

A mobilkeresések növekedése jelentős hatással van a helyi SEO-ra. A Google szerint a mobilkeresések 2021-re a teljes keresési forgalom 63%-át tették ki. A felhasználók gyakran útközben keresnek helyi vállalkozásokat, így a mobilbarát weboldalak és a helyi SEO alapvető fontosságúak a potenciális ügyfelek eléréséhez.

A BrightLocal kutatása szerint a helyi vállalkozások 61%-a érzi úgy, hogy a mobilbarát weboldaluknak köszönhetően több ügyfelet szereztek. Ez azt jelenti, hogy a mobilkeresési trendek figyelembevétele elengedhetetlen a helyi SEO stratégiájának kialakításakor.

 • C. A “közelben” keresések és a hangalapú keresés szerepe a helyi SEO-ban

A “közelben” vagy “a közelemben” keresések, amelyekben a felhasználók olyan vállalkozásokat keresnek, amelyek a közvetlen közelben találhatók, az elmúlt években robbanásszerű növekedést mutattak. A Google szerint a “közelben” keresések növekedési üteme 150%-kal haladta meg az általános keresési növekedés ütemét.

Ezenkívül a hangalapú keresés is egyre fontosabbá válik a helyi SEO szempontjából. A Comscore szerint 2020-ra a hangalapú keresések a teljes keresési lekérdezések 50%-át tették ki. A hangalapú keresés gyakran helyspecifikus információkat igényel, ezért a helyi SEO szempontjából fontos a helyspecifikus kulcsszavak és a helyre vonatkozó információk alkalmazása.

Összefoglalva, a helyi SEO statisztikák és trendek azt mutatják, hogy a vállalkozásoknak hangsúlyt kell fektetniük a helyi keresések növekedési ütemére, a mobilkeresések fontosságára és a hangalapú keresések növekvő szerepére. A helyi SEO stratégiák alkalmazása és fejlesztése elengedhetetlen a vállalkozások számára, amelyek egy adott földrajzi területen szeretnének növekedni és versenyképesek maradni. A “közelben” keresések, a mobilbarát weboldalak és a helyspecifikus kulcsszavak alkalmazása segíthet a vállalkozásoknak kiemelkedni a tömegből és vonzani a potenciális ügyfeleket.

Hatékony helyi SEO tippek és taktikák

  • A. Google My Business listázás igénylése és optimalizálása

Pontos és naprakész üzleti információk hozzáadása: Ellenőrizzük, hogy vállalkozásunk elérhetősége, címe, nyitvatartási ideje és egyéb adatai pontosak és naprakészek-e. Frissítések közzététele és ügyfelekkel való kapcsolattartás: Használjuk a Google My Business platformot bejegyzések közzétételére, események hirdetésére és az ügyfelekkel való kommunikációra.

  • B. Ügyfélvélemények gyűjtése és kezelése

Elégedett ügyfelek bátorítása vélemények írására: Kérjük elégedett ügyfeleinket, hogy írjanak pozitív véleményeket vállalkozásunkról.
Véleményekre való professzionális és gyors válaszadás: Válaszoljunk az ügyfelek véleményeire udvariasan és segítőkészen, még a negatív kritikákra is.

  • C. Webhely optimalizálása a helyi kereséshez

Helyspecifikus kulcsszavak használata a tartalomban és a meta tagekben: Integráljuk a helyi kulcsszavakat weboldalunk tartalmába és meta tagekbe, hogy jobb eredményeket érjünk el a helyi keresésben.

Helyi vállalkozásokhoz kapcsolódó séma jelölés alkalmazása: Használjunk sémát a helyi vállalkozásoknak releváns információk megjelenítésére, például cím, telefonszám és nyitvatartási idő.

Blogbejegyzések írása helyi eseményekről vagy hírekről: Osszuk meg helyi eseményekkel vagy hírekkel kapcsolatos tartalmakat, hogy vonzóbbak legyünk a helyi közönség számára.

Helyspecifikus céloldalak létrehozása: Készítsünk céloldalakat egyedi városokra vagy régiókra, hogy növeljük a helyi látogatók számát.

  • E. Helyi hivatkozások és linkek létrehozása

Helyi weboldalakon és értékelő oldalakra való felkerülés: Jelentkezzünk helyi web és értékelő oldalakon, hogy növeljük vállalkozásunk online láthatóságát.

Együttműködés más helyi vállalkozásokkal a kereszt-promóció érdekében: Lépjünk kapcsolatba más helyi vállalkozásokkal, és dolgozzunk velük együtt közös marketingkampányokon, hogy növeljük egymás online láthatóságát és ügyfélkörét.

  • F. Közösségi média használata a helyi elkötelezettség érdekében

Földrajzilag célzott hirdetések használata a potenciális ügyfelek elérésére: Használjunk földrajzilag célzott hirdetéseket a közösségi médiában, hogy célzottan érjük el a helyi ügyfeleket és növeljük vállalkozásunk ismertségét.

Részvétel helyi csoportokban és beszélgetéseken: Csatlakozzunk helyi közösségi média csoportokhoz és vegyünk részt beszélgetéseken, hogy növeljük vállalkozásunk elismertségét és építsünk kapcsolatokat a közösségben.

A helyi SEO erőfeszítéseinek eredményességének mérése

  • A. Helyi keresési rangsorok és forgalom nyomon követése

Használjunk SEO eszközöket, mint például a Google Search Console vagy a Moz, hogy nyomon kövessük a helyi keresési rangsorainkat és a weboldalunkra irányuló forgalmat. Ez segít észrevenni a fejlődést és a lehetőségeket a helyi SEO stratégiánk optimalizálására.

  • B. Helyi keresés látogatóktól származó konverziók figyelése

Állítsunk be konverziókövetést a Google Analytics vagy más webanalitikai eszközök segítségével, hogy mérni tudjuk a helyi keresésből származó látogatók konverzióit. Így láthatjuk, mennyire hatékonyak a helyi SEO erőfeszítéseink a céljaink elérésében.

  • C. Google My Business betekintések használata az ügyfelek viselkedésének elemzésére

Használjuk a Google My Business Insights funkciót, hogy mélyebben megértsük az ügyfelek viselkedését. Elemzéseinkkel nyomon követhetjük az ügyfelek kereséseit, melyik napon és időpontban kerestek ránk leginkább, és milyen típusú akciókat hajtottak végre a listázásunkon (pl. hívás, útvonaltervezés stb.). Ezek az információk segíthetnek abban, hogy jobban megértsük, milyen hatással vannak a helyi SEO erőfeszítéseink az ügyfelekkel való kapcsolatunkra.

Összefoglaló

  • A. A helyi SEO fontosságának összefoglalása a földrajzilag meghatározott területre célzó vállalkozások számára

A helyi SEO kulcsfontosságú a helyi piacon versenyző vállalkozások számára, mivel segít elérni a célközönséget, növelni a láthatóságot és előnyt szerezni a versenytársakkal szemben.

  • B. A bejegyzésben megosztott tippek és taktikák alkalmazására ösztönzés

Bátorítsuk az olvasókat, hogy alkalmazzák a cikkben megosztott tippeket és taktikákat, hogy javítsák helyi SEO erőfeszítéseiket és növeljék vállalkozásuk sikerét.

  • C. Az olvasók tapasztalatainak és kérdéseinek megosztására való felhívás a hozzászólásokban

Kérjük az olvasókat, hogy osszák meg tapasztalataikat és esetleges kérdéseiket a hozzászólások szekcióban, hogy építsünk egy közösséget, ahol a vállalkozások egymástól tanulhatnak és segíthetnek egymásnak a helyi SEO eredményességének növelésében.

Ha tetszett, kérlek oszd meg barátaiddal!
2023-05-09T10:28:26+02:002023 május 9.|Kategóriák: SEO blog, SEO Tips|Címkék: , |